Wedstrijden

Pupillen competitie

Baancompetitie regio 2-5
Er is geen clubcompetitie op de baan voor de allerjongste atleten binnen de atletiek: D en E pupillen.
Pupillen mogen sinds 2011 wel individueel meedoen aan de baancompetitie, maar niet als ploeg. Reden hiervan is dat GAC één van de zeer weinige verenigingen is die een volledige D pupillen ploeg jongens en meisjes kan opstellen. Wel wordt er een invidueel klassement opgemaakt van de D en E pupillen.
Voor A pupillen, B pupillen en C pupillen wordt jaarlijks een regionale clubcompetitie georganiseerd. Onze regio bestaat uit ongeveer 20 verenigingen uit de Gooi & vechtstreek, Flevoland en Utrecht. Omdat een baanwedstrijd een maximaal aantal atleten kan faciliteren worden de verenigingen ingedeeld in 4 poules met ongeveer evenveel deelnemende atleten.
Bij deze wedstrijden zijn atleten net als bij de GAC trainingsgroepen ingedeeld op geboortejaar en geslacht. Op de wedstrijddag doen atleten de estafette, een werp-, sprint- en springnummer en de lange afstand op de baan van de organiserende vereniging. Door de vele verschillende leeftijdsgroepen en onderdelen duren deze wedstrijden vaak van 10.00 uur tot 17.00 uur.  
Voor het ploegenklassement worden de behaalde prestaties via een tabel omgezet in punten. De puntenscore van het beste estafetteteam samen met de individuele score van de beste 4 atleten bepalen de ploegscore welke vergeleken wordt met die van andere verenigingen.
Tussen april en juni zijn er 3 competitiewedstrijden waar alle pupillen aan mee mogen doen. In september volgt een finale voor de 6 beste ploegen per categorie. Een ploeg bestaat dan uit maximaal 5 atleten waarbij een vereniging natuurlijk de beste atleten afvaardigt.

Klik hier voor het reglement, uitslagen en standen van de pupillen baancompetitie                                   
          

Crosscompetitie
Er is geen clubcompetitie cross voor de allerjongste atleten binnen de atletiek: D pupillen en E pupillen.       D pupillen mogen wel individueel meedoen aan de crosscompetitie, maar niet als ploeg. Reden hiervan is dat de GAC één van de zeer weinige verenigingen is die een volledige D pupillen ploeg jongens en meisjes kan opstellen.
Voor A pupillen, B pupillen en C pupillen wordt jaarlijks een regionale clubcompetitie georganiseerd. Onze regio bestaat uit meer dan 50 verenigingen uit de Noord Holland, Flevoland en Utrecht. Omdat een wedstrijd een maximaal aantal atleten kent zijn de verenigingen ingedeeld in 3 poules met ongeveer evenveel deelnemende atleten.
Bij deze wedstrijden zijn atleten net als bij de GAC trainingsgroepen ingedeeld op geboortejaar en geslacht. Op de wedstrijddag lopen de atleten een cross op een afgebakend terrein nabij de locatie van de organiserende vereniging.   
Voor het ploegenklassement telt per wedstrijd de klassering van de drie beste atleten per categorie: hoe minder punten dus, hoe beter! Voor de finale worden de punten van de beste twee voorronderesultaten per ploeg bij elkaar opgeteld. Het aantal ploegen dat zich kwalificeert voor de finale hangt af van het aantal deelnemende ploegen in de voorrondes.
Tussen november en februari zijn er 3 competitiewedstrijden waar alle pupillen aan mee mogen doen. In maart volgt een finale voor de gekwalificeerde ploegen. Een ploeg bestaat dan uit maximaal 4 atleten waarbij een vereniging natuurlijk de beste atleten afvaardigt.

Klik hier voor het reglement, uitslagen en standen van de crosscompetitie