Wedstrijden

CD junioren competitie

Baancompetitie
Vanaf D junioren wordt er jaarlijks een landelijke clubcompetitie georganiseerd door de Atletiekunie. Omdat een baanwedstrijd een maximaal aantal atleten kan faciliteren worden deelnemende verenigingen ingedeeld in poules met ongeveer evenveel deelnemende atleten.
Bij deze wedstrijden zijn atleten ingedeeld op geboortejaar en geslacht. D junioren 1e jaars en 2e jaars komen samen uit in één categorie. Ditzelfde geldt voor C junioren 1e jaars en 2e jaars.
Op de wedstrijddag mogen atleten 3 onderdelen uitvoeren op de baan van de organiserende vereniging. Voor het ploegenklassement worden de behaalde prestaties via een tabel omgezet in punten.
De GAC stimuleert alle CD junioren om aan deze wedstrijden mee te doen. Door ons grote ledental nemen wij vaak met meer dan één ploeg per categorie aan de wedstrijden deel. Welke atleet in welke ploeg op welke onderdelen uitkomt, is een puzzel die per wedstrijd gelegd wordt door de ploegleiders.
Tussen april en juni zijn er 3 competitiewedstrijden. In september volgt een landelijke finale voor de 12 beste ploegen per categorie.

Klik hier voor het reglement van de  nationale baancompetitie
Klik hier voor uitslagen en standen van de nationale baancompetitie                   

Crosscompetitie
Voor CD junioren wordt jaarlijks een regionale clubcompetitie georganiseerd. Onze regio bestaat uit meer dan 50 verenigingen uit de Noord Holland, Flevoland en Utrecht. Omdat een wedstrijd een maximaal aantal atleten kent zijn de verenigingen ingedeeld in 3 poules met ongeveer evenveel deelnemers.
Bij deze wedstrijden zijn atleten ingedeeld op geboortejaar en geslacht. Op de wedstrijddag lopen de atleten een cross op een afgebakend terrein nabij de locatie van de organiserende vereniging.   
Voor het ploegenklassement telt per wedstrijd de klassering van de drie beste atleten per categorie: hoe minder punten dus, hoe beter! Voor de finale worden de punten van de beste twee voorronderesultaten per ploeg bij elkaar opgeteld. Het aantal ploegen dat zich kwalificeert voor de finale hangt af van het aantal deelnemende ploegen in de voorrondes.
Tussen november en februari zijn er 3 competitiewedstrijden waar alle CD junioren aan mee mogen doen. In maart volgt een finale voor de gekwalificeerde ploegen. Een ploeg bestaat dan uit maximaal 4 atleten waarbij een vereniging natuurlijk de beste atleten afvaardigt.

Klik hier voor het reglement, uitslagen en standen van de crosscompetitie