Allround

Pupillen

Organisatie
De pupillen zijn onderverdeeld op geboortejaar in trainingsgroepen van maximaal 25 atleten groot. Na de clubkampioenschappen –ieder jaar begin oktober- schuiven de atleten automatisch door naar de volgende leeftijdscategorie en trainingsgroep.
De algemene leiding over de pupillenafdeling is in handen van de pupillen coördinator. Iedere trainingsgroep heeft meerdere trainers waarbij één trainer benoemd is tot hoofdtrainer. De hoofdtrainer is het eerste aanspreekpunt voor pupillen en ouders/verzorgers bij vragen of problemen. Klik hier voor een overzicht van alle pupillengroepen: coördinator, hoofdtrainer en trainingstijden.

Frequentie
E- en D-pupillen trainen één keer per week. A-, B-, en C-pupillen trainen twee keer per week.
Voor gemotiveerde A- en B-pupillen zijn er mogelijkheden voor een aanvullende techniektraining. 
Er is ALTIJD training, behoudens: 
- officiële basisschoolvakanties - regio noord Nederland
- op trainingsdagen geplande wedstrijden of activiteiten
- extreme weersomstandigheden: onweer of ijzel
- afgelasting door hoofdtrainer

Locatie
De trainingen vinden meestal plaats op de atletiekbaan van de GAC. Er wordt echter ook wel eens uitgeweken naar bos, hei en/of park in de directe omgeving van de baan.
Tussen de herfstvakantie en de voorjaarsvakantie trainen C-pupillen op de woensdag in een gymzaal in Hilversum. In dezelfde periode trainen alle pupillen op zaterdag niet op de baan, maar in de bosrijke omgeving

Trainingsinhoud
Pupillen beoefenen allemaal alle mogelijke atletiekonderdelen. Bij het lopen zijn er verschillende vormen zoals sprint, middellange afstand, cross, horden en estafette. Bij het springen trainen we hoogspringen, verspringen, hinkstapsprong uit stand, en bij de A pupillen wordt polsstokverspringen geïntroduceerd. Bij het werpen doen we aan balwerpen, kogelstoten, hoepelslingeren en bij de A pupillen worden discuswerpen en speerwerpen geïntroduceerd.                          
De nadruk ligt op een speelse benadering van atletiek. Naarmate de leeftijd toeneemt wordt wel de moeilijkheidsgraad verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de “trainingstechnische lijn wedstrijdatletiek”.
Omdat de individuele progressie te meten én natuurlijk omdat de atleten het leuk vinden wordt er regelmatig onder trainingstijd een wedstrijd op één onderdeel georganiseerd. Alle geleverde prestaties worden geregistreerd en maken deel uit van een eigen onderlinge competitie: ’T PRIKKELDRAAD. Klik hier voor meer informatie over dit unieke GAC programma.


Kleding & schoeisel
Pupillen bewegen veel, maar staan ook regelmatig stil tijdens de trainingen. Zorg -afhankelijk van weersomstandigheden- voor meerdere dunne lagen die naar behoefte aan- of uitgetrokken kunnen worden.              
Clubkleding is alleen tijdens wedstrijden verplicht, de kleding kan worden aangeschaft bij Run2Day, 's Gravelandseweg 27 in Hilversum of by Tri-Run, Herenstraat 25 in Hilversum.
Als schoeisel zijn hardloopschoenen het meest geschikt vanwege de ruwe zool met goede grip. Vanaf  A-pupillen wordt aangeraden allround spikes aan te schaffen. Spikes zijn echter pas verplicht vanaf D-junioren.
        
Activiteiten
Er worden ieder jaar een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals paaseieren zoeken, een ouder-kind wedstrijd, een pupillenkamp, en feestavonden. Hierover wordt je tijdig door de hoofdtrainer per e-mail geïnformeerd. 

››› BCD junioren
››› A junioren en senioren
››› masters
››› A atletiek