Allround

masters

Organisatie
De masters trainen met elkaar in één trainingsgroep. De trainingsgroep is een bonte mix van zeer ervaren (top)atleten en relatieve nieuwkomers. De algemene leiding is in handen van de AB-junioren en senioren coördinator. De trainingsgroep heeft één trainer. De trainer is het eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen.                                                
Klik hier voor een overzicht van de masters trainingsgroep: coördinator, hoofdtrainer en trainingstijden.

Frequentie
Masters trainen drie keer per week 2 uur. Naast deze basistrainingen wordt er individueel vaak nog één of meer trainingen toegevoegd.                                                              
Er is ALTIJD training, behoudens:  
- 4-6 weken zomervakantie, per trainingsgroep te bepalen door de hoofdtrainer  
- kerstvakantie
- op trainingsdagen geplande wedstrijden of activiteiten
- extreme weersomstandigheden: onweer of ijzel
- afgelasting door hoofdtrainer

Locatie
De trainingen vinden meestal plaats op de atletiekbaan van de GAC. Er wordt echter ook wel eens uitgeweken naar de krachtruimte in het clubgebouw, of bos, hei en park in de directe omgeving van de baan.

Trainingsinhoud
Masters beoefenen alle baanatletiekonderdelen: sprint, horden, middellange afstand, hoogspringen, verspringen, hinkstapsprong, polsstok hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en kogelslingeren.                           
Bij de masters zijn de trainingen bedoeld voor het perfectioneren van de technieken en het verbeteren van de basispijlers, kracht, conditie, snelheid, lenigheid en coördinatie. In de winter zal er dan ook vooral algemeen getraind worden en in de zomer meer specifiek. Er wordt getraind naar eindvormen van de onderdelen, waarbij ook het werken aan de basispijlers van belang is. De trainingen worden sterk gedifferentieerd naar de vermogens en behoefte van de individuele atleet. Bij de masters is het gebruikelijk dat er vrij zelfstandig getraind wordt met beperkte begeleiding van een trainer.
Klik hier voor meer informatie over de “trainingstechnische lijn wedstrijdatletiek”.

Kleding & schoeisel
Zorg -afhankelijk van weersomstandigheden- voor meerdere dunne lagen die naar behoefte aan- of uitgetrokken kunnen worden. Clubkleding is alleen tijdens wedstrijden verplicht, de kleding kan worden aangeschaft bij Run2Day, 's Gravelandseweg 27 in Hilversum of bij Tri-Run, Herenstraat 25 in Hilversum.
Als schoeisel zijn hardloopschoenen essentieel vanwege de ruwe zool met goede grip. Daarnaast zijn atleten verplicht in bezit van allround spikes die zowel tijdens wedstrijden als tijdens de training gebruikt worden.
        
Activiteiten
Er worden ieder jaar diverse activiteiten georganiseerd. Hierover wordt je tijdig via de trainer en/of website geïnformeerd. 

››› Pupillen
››› BCD junioren
››› A junioren en senioren
››› A atletiek