Allround

BCD junioren

Organisatie
De B-, C- en D-junioren zijn onderverdeeld in trainingsgroepen van maximaal 25 atleten groot. Na de clubkampioenschappen –ieder jaar begin oktober- schuiven de atleten automatisch door naar de volgende leeftijdscategorie.
De algemene leiding is in handen van de BCD-junioren coördinator. Iedere trainingsgroep heeft meerdere trainers waarbij één trainer benoemd is tot hoofdtrainer. De hoofdtrainer is het eerste aanspreekpunt voor atleten en ouders/verzorgers bij vragen of problemen. Klik hier voor een overzicht van alle BCD-junioren groepen: coördinator, hoofdtrainer en trainingstijden.

Frequentie
Afhankelijk van de trainingsgroep trainen BCD-junioren  twee, drie of vier keer per week. Voor getalenteerde én gemotiveerde BCD-junioren is er wekelijks de gelegenheid om aanvullende looptraining te volgen.                                                      
Er is ALTIJD training, behoudens:
- 4-6 weken zomervakantie, per trainingsgroep te bepalen door de hoofdtrainer
- kerstvakantie
- op trainingsdagen geplande wedstrijden of activiteiten
- extreme weersomstandigheden: onweer of ijzel
- afgelasting door hoofdtrainer

Locatie
De trainingen vinden meestal plaats op de atletiekbaan van de GAC. Er wordt echter ook wel eens uitgeweken naar de krachtruimte in het clubgebouw, of bos, hei en park in de directe omgeving van de baan.

Trainingsinhoud
BCD-junioren beoefenen alle mogelijke atletiekonderdelen. Bij het lopen zijn er verschillende vormen zoals sprint, middellange afstand, cross, horden, estafette en de steeple chase. Bij het springen trainen we hoogspringen, verspringen, hinkstapsprong, polsstok hoogspringen. Bij het werpen doen we aan kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en kogelslingeren.                          
Binnen deze leeftijdsgroep vinden er grote veranderingen plaats op lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk vlak. Het accent komt steeds meer te liggen op het verbeteren en aanleren van de techniek. Ten opzichte van de pupillen wordt er in de trainingen veel meer onderdeelspecifiek en prestatiegericht getraind al zal er regelmatig nog wel eens een speelse noot te vinden zijn. Klik hier voor meer informatie over de “trainingstechnische lijn wedstrijdatletiek”.

Kleding & schoeisel
Zorg -afhankelijk van weersomstandigheden- voor meerdere dunne lagen die naar behoefte aan- of uitgetrokken kunnen worden. Clubkleding is alleen tijdens wedstrijden verplicht, de kleding kan worden aangeschaft bij Run2Day, 's Gravelandseweg 27 in Hilversum of bij Tri-Run, Herenstraat 25 in Hilversum.
Als schoeisel zijn hardloopschoenen essentieel vanwege de ruwe zool met goede grip. Daarnaast zijn atleten verplicht in bezit van allround spikes die zowel tijdens wedstrijden als tijdens de training gebruikt worden.
        
Activiteiten
Er worden ieder jaar een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals een CD juniorenkamp en feestavonden. Hierover wordt je tijdig door de hoofdtrainer per e-mail geïnformeerd. 

››› Pupillen
››› A junioren en senioren
››› masters
››› A atletiek