Allround

A junioren en senioren

Organisatie
De allround A junioren en senioren trainen met elkaar in één trainingsgroep. Een aantal getalenteerde en gemotiveerde atleten trainen in één van de specialisatiegroepen of de allround junioren ABC + groep.
De algemene leiding is in handen van de A-junioren en senioren coördinator. De trainer is het eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen.                                               
Klik hier voor een overzicht van de senioren trainingsgroep: coördinator, hoofdtrainer en trainingstijden.

Frequentie
De atleten trainen twee keer per week 1,75 uur. Getalenteerde atleten komen in aanmerking voor een specialisatiegroep of de allround ABC + groep.                                                              
Er is ALTIJD training, behoudens: 
- 4-6 weken zomervakantie, per trainingsgroep te bepalen door de hoofdtrainer
- kerstvakantie
- op trainingsdagen geplande wedstrijden of activiteiten
- extreme weersomstandigheden: onweer of ijzel 
- afgelasting door hoofdtrainer

Locatie
De trainingen vinden meestal plaats op de atletiekbaan van de GAC. Er wordt echter ook wel eens uitgeweken naar de krachtruimte in het clubgebouw, of bos, hei en park in de directe omgeving van de baan.

Trainingsinhoud
De atleten beoefenen voornamelijk baanatletiekonderdelen: sprint, horden, hoogspringen, verspringen, hinkstapsprong, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.                          
De trainingen bedoeld voor het perfectioneren van de technieken en het verbeteren van de basispijlers, kracht, conditie, snelheid, lenigheid en coördinatie. In de winter zal er dan ook vooral algemeen getraind worden en in de zomer meer specifiek. Er wordt beperkt speels getraind, meer naar eindvormen van de onderdelen, waarbij ook het werken aan de basispijlers van belang is. Het blijft dat de trainingen moeten worden afgestemd op de groep van het moment. Bij deze atleten is het gebruikelijk dat er vrij zelfstandig getraind wordt met beperkte begeleiding van een trainer.
Klik hier voor meer informatie over de “trainingstechnische lijn wedstrijdatletiek”

Kleding & schoeisel
Zorg -afhankelijk van weersomstandigheden- voor meerdere dunne lagen die naar behoefte aan- of uitgetrokken kunnen worden. Clubkleding is alleen tijdens wedstrijden verplicht, de kleding kan worden aangeschaft bij Run2Day, 's Gravelandseweg 27 in Hilversum of bij Tri-Run, Herenstraat 25 in Hilversum.
Als schoeisel zijn hardloopschoenen essentieel vanwege de ruwe zool met goede grip. Daarnaast zijn atleten verplicht in bezit van allround spikes die zowel tijdens wedstrijden als tijdens de training gebruikt worden.
        
Activiteiten
Er worden ieder jaar door een evenementencommissie een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals een kamp, BBQ en feestavonden. Hierover wordt je tijdig via de website geïnformeerd. 

››› Pupillen
››› BCD junioren
››› masters
››› A atletiek