Skip to content

Kom zondag 7 juli kijken naar topatleten bij de Klaverblad Arena Games. GAC organiseert deze vierde wedstrijd  van het Lotto Baancircuit 2013.

De organisatie verwacht een mooie wedstrijd waarbij een groot deel van de Nederlandse top aanwezig zal zijn en internationale tegenstand kan verwachten. Voor de beste atleten van Nederland biedt deze wedstrijd de mogelijkheid zich te kwalificeren voor het WK in Moskou.
Veel GAC atleten doen mee aan de Klaverblad Arena Games. Erwin Slokker (hinkstapspringen), Cas Lutz op de (3000m), Sam de Vor en Nick van Tol op de 800m Eduard Grob (3000m), David Vonk (800m), David Landman (800m), Alle Koperdraad (800m), Jessie Homminga (800m) en Dian van der Zande (800m).Christine Bosch op de 400 meter en Jurre Wildschut op de 100 en 400m. Voor onze beste junioren is het de laatste kwalificatiemogelijkheid voor het EK Junioren in Rieti.

Verder verwachten  we Hordeloper Gregory Sedoc. Hij is later dit jaar ook op het WK in Moskou present. Ook meerkampers Eelco Sintnicolaas en Nadine Broersen (100m horden) zullen schitteren op onze eigen atletiekbaan. Beiden hebben ook al een ticket voor Moskou op zak voor de meerkamp. Dit geldt ook voor meerkamper Pelle Rietveld, die in Hilversum zal uitkomen op de 100m, het discuswerpen en het verspringen. Het hinkstapspringen voor de mannen stond oorspronkelijk niet op het programma maar is toch toegevoegd. Hier verschijnt Fabian Florant op de aanloop. Ook zijn grootste concurrent, de Nigeriaan Tosin Oke kheeft zich op de valreep ingeschreven. Hij nam vorig jaar deel aan de Olympische Spelen (7e plaats) en heeft een pr van 17,23m, Dafne Schippers, de snelste sprintster van Nederland, loopt de 100m en Sharona Bakker de 100m horden, waar ze waarschijnlijk tegenstand gaat krijgen van de Amerikaanse Sirena Williams (pr van 13,32 sec.). 

Vanuit het buitenland zal een aantal atleten de Nederlandse toppers tegenstand bieden. Zo zal bij het kogelslingeren de Egyptenaar Hassan Mohamed Mahmoud in de ring verschijnen, die met zijn pr van 76,69m gaat proberen zich te kwalificeren voor het WK. Bij een ander werpnummer, het speerwerpen, gaat de Belg Timothy Herman de strijd aan met onder meer Daan Meyer. Herman heeft een pr van 78,97m. Ook uit de Verenigde Staten is een aantal atleten present: sprinters Jeff Demps (pr van 10,10 sec.) en Marvin Bracy (10,25 sec.) en hordeloper Fred Townsend (13,39 sec.). Bij de vrouwen zien we de snelle Amerikaanse Jacky Coward aan de start.

Traditioneel vormt de Klaverblad Arena Games ook een podium voor paralympische  atleten. Op 7 juli mogen wij niemand minder dan ‘blade babe’ Marlou van Rhijn verwelkomen, die een 400 meter zal afwerken. Op dit onderdeel is zij de wereldrecordhoudster, en ze zal ongetwijfeld een poging gaan doen dit record aan te scherpen. Haar huidige wereldrecord staat op 1,01.12, (Tilburg 20 mei).

De Klaverblad Arena Games 2013 zullen om 13:15 uur officieel worden geopend met een voorwoord van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum. Het voorprogramma begint  om 11:30 uur.
Om 16.45 uur wordt de wedstrijd afgesloten en vindt de uitreiking van de dagprijzen plaats.

Als organiserende vereniging hopen we op een sfeervolle wedstrijd met veel publiek!
Kom genieten van een dag top atletiek op eigen baan! Toegang is gratis.
Meer informatie over het volledige programma: www.klaverbladarenagames.nl

Tot zondag 7 juli!

Back To Top