Skip to content

De muziek van Queen klonk zelden zo mooi als op donderdagavond 6 maart. De gemeente Hilversum bekroonde haar sporthelden van het jaar en nog nooit stonden er zoveel GAC-ers op het podium. Brigitte van de Kamp is sportvrouw van het jaar, Roman Monte talent van het jaar en de Dames Masters zijn sportploeg van het jaar.

Dat is om stil van te worden. En heel trots, want de atletiek, als moeder aller sporten, speelde de absolute hoofdrol op deze sportavond. Uit handen van sportwethouder Erik Boog kregen 'de onzen' bloemen, medailles en diploma's. Geen enkele vereniging kon dit keer maar in de schaduw staan van GAC, want behalve de drie hoofdprijzen waren er ook nog nominaties voor Wim Threels, Aswin Jägers en Mirjam Koersen.

Bestuursleden (Henny Vos en Carla van Lingen), partners en sportvrienden hadden een feestavond. Wat zaten we allemaal te glunderen! Chris van de Kamp omhelsde zijn Brigitte en zei: "Ik geloof dat we al zeven keer hier op de jaarlijkse sportavond zijn geweest als genomineerde, maar nog niet eerder was het prijs. En nu twee keer!" Want Brigitte was de echte winnares, de koningin van de avond: één keer als sportvrouw en één keer als belangrijk lid van de sportploeg van het jaar.

Voorzitter van de jury Jacques van Rooijen (gemeenteraadslid en ook GAC-er) geeft toe dat de overmacht van GAC opvalt. "Maar ze hebben het echt verdiend." De handboogschutters, tafeltennissers en roeiers die ook in de prijzen vielen feliciteren we hier uiteraard ook, maar het zoet van de overwinning smaakt wel heel erg lekker dit keer. In een gemeente waar voetbal, tennis en hockey de grootste sporten zijn heeft GAC dit jaar de hoofdprijzen binnen gehaald. Dat smaakt naar meer: een enorme stimulans voor ons allemaal om ook in 2014 te scoren. Spring nog hoger, loop nog harder, gooi nog verder, geniet nog meer!

Op de feestelijke bijeenkomst was uiteraard ook een hoofdrol voor Davy Klaassen, de Hilversumse Ajacied die de avond ervoor debuteerde in het Nederlands voetbalelftal. Maar naast die 'man in oranje' schitterden vooral de atleten van onze club.

Het bestuur van GAC zal onze Hilversumse kampioenen ongetwijfeld nog eens in het zonnetje willen zetten. Misschien kan er op de Algemene Leden Vergadering in april nog een erelidmaatschap vanaf… Of een paar.

Back To Top