Skip to content

Cas Lutz liep vandaag in Schoorl voor het eerst een 10 kilometer wegwedstrijd en hij zette zichzelf meteen op de kaart door 32'04 op de klok te zetten. Dat belooft wat voor de toekomst! En de omstandigheden waren vandaag niet ideaal. Het sneeuwde weliswaar niet er er scheen een mooi winters zonnetje, maar tussen de  4e en 8e kilometer kregen de lopers te maken met weerstand in de vorm van een pittige, koude, tegenwind en dat precies op het zwaarste, wat oplopende deel van het parcours. Cas zag er na de finish nog fris en fruitig aan. Hij gaf aan lekker te hebben gelopen, mede doordat hij aansluiting in een goede groep kon vinden, waarin de lopers zich aan elkaar konden optrekken en het tempo constant hoog bleef.

Bij de vrouwen 40 legde Birgit Koster beslag op de 1e plek, in een tijd van 40'09. Bij de vrouwen 35 werd Mirjam Koersen 2e in 38'29.

Groet uit Schoorl is altijd de eerste grote wegwedstrijd van het jaar. De hele nationale top staat aan de start aangevuld met internationale atleten. Het is altijd een mooi moment om weer even te kijken waar je staat, want dat is in de winter, tijdens de crossen, wat moeilijker te meten.

Veel lange afstandslopers gebruiken de halve marathon of de 30 kilometer in Schoorl in voorbereiding op de grote wedstrijden in het voorjaar, zoals het NK halve marathon in Venlo op 24 maart of de Marathon van Rotterdam op 14 april.

 

Back To Top