Skip to content

Op zondag 19 april stonden maar liefst zes A-atleten aan de start van de Family Run om 1500m af te leggen. Na een goede warming-up en verkenning van het start- en finishterrein was iedereen er klaar voor. De A-atleten liepen vol enthousiasme en spanning het startvak in. Na het startschot was de spanning snel weg en schoten de A-atleten weg.
Al snel bleek Thomas goed voorin mee te kunnen. Hij liep van begin tot eind een sterke race. Met een mooie krachtige loopstijl liep Thomas als eerste de Groest op. Aangemoedigd door het publiek liep hij strak door en pakte met overmacht de overwinning. De eerste overwinning van Thomas op een wegwedstrijd! En wat voor een! Tijdens de meerkamp wist hij ouders en trainers al menigmaal te verbazen, maar nu blijkt dat hij ook op de langere afstand over veel sporttalent te beschikken.

Achter Thomas kwam Timo als tweede A-atleet (48ste totaal) knap binnen. Samen met moeder Irma liep hij heel netjes naar de finish op de voet gevolgd door Floris (61ste totaal) en trainer Sam. Floris had het een paar keer zwaar tijdens de race, maar wist zich zelf keer op keer mentaal op te peppen om door te blijven gaan. Scott Kingma finishte, samen met vader Lieuwe, op de 125ste plaats en liet zien dat hij eerder dit jaar terecht is uitgeroepen tot Special Sporter van het jaar 2014.

Ook de twee vrouwelijke A-atleten leverde uitstekende prestaties. Myrthe (211ste totaal) liet zien dat je met een goede trainingsaanpak makkelijk een 1500m kan rennen. Ook Marenne (213e totaal) heeft een super conditie en kan misschien wel in de toekomst langere afstanden aan. Myrthe en Marenne liepen overigens samen met Andre. Andre is de nieuwste aanwinst van het trainingscorps van de A-atletiek. Sam, trainer van de A-atletiek, liet weten erg vereerd te zijn dat een trainer met zulke status en geschiedenis het huidige trainersdrietal komt versterken: “We waren al een tijdje opzoek naar een professionele harker. Met Andre, in het dagelijks leven tuinier, hebben we geen omkijken meer naar de verspringbak.”
Nu is de focus van de groep gericht op het baanseizoen. Er staan weer een aantal meerkampen op het programma waar hopelijk veel PR’s aan diggelen gaan!

Back To Top