Skip to content

Zondag 11 maart vond het officieuze NK indoor voor pupillen in Apeldoorn plaats. Slechts 5 atleten van GAC deden mee aan het evenement, maar zij hebben allemaal een topprestatie geleverd. Thimo Gisius werd zelfs kampioen bij de Jongens Pupillen A1 (geboortejaar 2006).

In eerste instantie zou Thimo niet eens naar het kampioenschap gaan, maar hij werd overgehaald door zijn trainingsmaatje en vriendje Youri en zijn moeder. “Thimo kan het nog ver schoppen, hij haalt zeker een plaats in de top tien”, werd op voorhand gezegd. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen, maar Thimo heeft zich daar niet door laten afleiden. Hij heeft zijn onderdelen zeer geconcentreerd gedaan en heeft een paar mooie prestaties neergezet. Hij heeft een hoogte van 1.25m gesprongen (nieuw PR) en 7,35m gestoten met de kogel. De 60m heeft hij gelopen in 9,26 en de dag werd afgesloten met de 600m in 2.03.17 (nieuw PR). Het puntentotaal van 2103 was genoeg voor een mooie 1e plaats. Nog nooit is Thimo zo trots geweest op zijn prestaties.

Ook een prachtig resultaat had Youri van der Linden. Hij heeft helaas het podium op 2 punten net niet gehaald en moest het doen met de ondankbare 4e plaats. Voor Youri en Thimo bleef het spannend tot de laatste minuut. Er moest nog 1 groep jongens kogelstoten. Thimo en Youri stonden tot de laatste poging op de 1e en 2e plek. Helaas voor Youri stootten de andere jongens met de laatste stoot Youri nipt van het podium. Natuurlijk was hij teleurgesteld, dat mag ook wel na de fantastische prestatie die hij heeft geleverd, maar hij was terecht ook trots op zijn prestatie. Er deden 86 jongens mee. Hij heeft 2 PR’s behaald met de 60 meter sprint en de 600 meter. Hij is afgelopen seizoen gegroeid in zijn talent en dat was dit jaar al goed te zien. Dat beloofd nog wat voor de toekomst.

Carmen van Soest is 5e geworden bij de MPA1 met een puntentotaal van 1847. Ze heeft 2 PR’s gehaald door 1.20m hoog te springen en 7.46m kogel te stoten. Ook Kealan Steba heeft een PR gehaald met hoogspringen, hij heeft 1.15m gesprongen. Hij is 14e geworden bij de JPA1.

Sandra van den Beukel

Back To Top