Skip to content

GAC heeft subsidie gekregen van ZON-MW. Deze organisatie stimuleert gezondheidsonderzoek en vernieuwingen en verbeteringen in de zorg.  De subsidie wordt besteed aan het programma 'Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht'. Dit tweejaar lopend programma wordt uitgevoerd in de Klimopschool, een speciale school in Hilversum voor leerlingen met een verstandelijke beperking.
Het project verbindt jeugd, sport, onderwijs en jeugdgezondheidszorg met elkaar. Bijzonder is dat de subsidie wordt verstrekeet aan sportverenigingen die aangepaste sporten aanbieden.

Naast GAC is aan meerdere sportclubs subsidie verstrekt, zoals de Gooise hockey- en voetbalclub. De jeugdtrainers van het aangepast sporten gaan clinics geven op school. Op die manier progeren ze de kinderen zo ver te krijgen dat ze kunnen instromen naar het reguliere en het aangepaste sport- en beweegaanbod. Daarnaast wordt er op school intensief samengewerkt tussen de kinderfysiotherapeut, de diëtist en de jeugdarts en -verpleegkundige. De organisatie van het project is in handen van de GGD.
Samen spannen zij zich in om de leerlingen én de ouders tot een gezonde leefstijl aan te zetten.

GAC is heel blij met eeze subsidietoekenning. Zodra we meer weten over het project zullen we je informeren.

Martin de Vor en Joke Kooiker.

Back To Top