Skip to content

Op 2e Pinksterdag deden een aantal GAC jeugdleden mee aan de MILA-jeugdloop tijdens de T-meeting in Tilburg. Een uur later dan gepland mochten Florian, Yoram, Iris en Carlijn zich gaan meten met het sterke deelnemersveld.

Florian Vriezen beet de spits af, en wist alweer naar een nieuw PR en Clubrecord op de 600m jongens pupillen D te rennen. Florian werd 3e in 2.12.59, in een veld met veel pupillen C lopers.
Daarna waren Iris en Carlijn de Bie aan de beurt voor de 1000m in een veld met meisjes pupillen A1, maar voornamelijk pupillen A2. Iris liep voor het eerst onder de 4 minuten, en zette een nieuw PR neer van 3.57.39. Carlijn profiteerde van de goede tegenstand en liep voor de 2e keer binnen 2 weken naar een nieuw PR: 3.36.99. Ze was hiermee verreweg de snelste A1 pupil. 
Op de GAC ranglijst aller tijden meisjes pupillen A1 heeft ze nu nog maar 1 meisje voor zich (te weten Jip Vastenburg, niet de minste dus). Een mooi doel voor Carlijn dit jaar is om Jip's tijd uit 2004 te verbeteren.

Als laatste liep Yoram Vriezen de 1000m bij de jongens pupillen A1 en A2. Hier werden enorm snelle tijden gelopen, de winnaar finishte in 3.04.33! Yoram weerde zich kranig, maar kon zijn PR van Hemelvaartsdag jammer genoeg net niet verbeteren. Met 3.30.16 werd hij wel 2e bij de A1 pupillen. Ook Yoram zal zich de rest van het seizoen richten op de GAC-toptijd, die bij de jongens A1 veel recenter is gelopen: namelijk in 2012 door Olivier Voschenzang.

Back To Top