Skip to content

Michiel Stiemer , M45, wist vrijdagavond bij de Trackmeeting in Utrecht zijn tijd op de 3000 meter verder aan te scherpen naar 9’40”40 en daarmee zette hij ook het clubrecord scherper. 
Michiel van Dijk had het vorige clubrecord op zijn naam staan en deze was nog vrij vers.  Hij liep 9’48”11 tijdens de Trackmeeting van 11 juli 2014.

Voorafgaand aan Michiel zijn race vrijdagavond was de overtuiging voor een PR er niet helemaal. Terug na vakantie was het hard werken op de baan om het juiste gevoel te vinden en een virus dat hem dwars zat hielp daarbij niet.
Echter, een van de sterke punten van Michiel is dat hij zich iets kan voornemen en daar dan ook tot het gaatje voor kan gaan zonder zich af te laten leiden. In mooie ‘steady’ rondjes tussen de 77” en 79” stevende hij dan ook op dit PR en CR af.

Vorig jaar ontdekte Michiel zijn talent, en lol, voor de baanafstanden. Een echte zogenoemde laatbloeier. Hij besloot dan ook om dit jaar alles uit de kast te trekken om zijn baantijden verder aan de scherpen. Samen met Siebe Turksma (trainer) werd toegewerkt naar de 1500mtr bij het NK baan op 13 juni, wat resulteerde in een knappe 4e plek en een PR van 4’27, slechts 1” verwijderd van het clubrecord. Dat smaakt natuurlijk naar meer.
Ik ben benieuwd wat we nog meer van hem gaan zien.

Mirjam Koersen

Back To Top