Skip to content

Het is kwart over negen als we onze plek hebben gevonden in het mooie Omnisport centrum in Apeldoorn. Vandaag is het de beurt aan de C1 en C2 voor het NK Indoor. De grote groep GAC jeugd gaat vandaag goede prestaties neer zetten.

Als we een goede 10 minuten zitten, klinkt er een harde knal, voor ons als toeschouwers even schrikken maar we denken al gauw dat het het testen van het startschot is. Die gedachte is na een 2 minuten geheel verdwenen wanneer het alarm afgaat en er een ontruimingsbevel klinkt. Eerst wordt er een beetje lacherig gedaan, maar als dan de vrijwilligers in het middenveld het terrein verlaten en de speaker ook nog eens omroept dat het stadion verlaten moet worden, wordt het toch wel serieus. Binnen 5 minuten is het stadion geheel leeg en staan er zo’n honderd atleten in hun hempie en korte broek in de kou. Van de opwarming waaraan ze bezig waren, is niet veel meer over. Snel worden we naar het parkeerterrein van Intratuin geleid om voldoende afstand van het stadion te hebben. Onze atleten verzamelen zich snel, ze zoeken elkaar op om warm te blijven.

Na een kwartiertje kunnen we gelukkig weer terug het stadion in. Een loos alarm, waarschijnlijk veroorzaakt door het verkeerde kruit tijdens het startschot. Al met al heeft het tot gevolg dat de organisatie besluit om het geheel een uur uit te stellen en alle wedstrijden een uur later dan gepland te laten beginnen. Gelukkig had dit geen gevolg voor de prestaties die de atleten leverden.
Bij het polsstok hoog springen C1 werden door Koen Duikersloot en Tobias van Ee, Babet Tabak en Mette Oosterink een pr gesprongen en evenaarde Thijmen Hakenkruger zijn pr. Otte Wienese sprong bij de C2 naar een club record met een hoogte van 3.00m. Hiermee verbeterde ze haar pr met 20 cm. Eric Wolfrat moest zich helaas tevreden stellen met een 2.80m.
Bij het hoogspringen verbeterde Puck Harms haar pr met 5 cm tot 1.55 en Babet Tabak evenaarde haar pr.
Bij het verspringen werden ook de nodige pr's gesprongen door Gabriël Cornelissen, Bram van der Laan, Romy van Hilst en Kato Leusink. Helaas hadden Romy, Youri Fransen en Tom Fontani te weinig airflow om ook in de finale terecht te komen.
Lilian Tabak en Bram van der Laan mochten hun stootkracht laten zien bij het kogelstoten. Jammer genoeg was hun vermogen onvoldoende om de kwalificatieronde goed door te komen.
Bij de sprint onderdelen op de 60m werden ook de nodige pr’s gevestigd door Tobias van Ee, Tom Fontani, Gabriël Cornelissen, Puck Harms, Kato Leusink, Otte Wienese, Romy van Hilst en Emma van der Schoor.
Naast de sprint was er ook een horde sprint 60m. Tobias, Puck, Kato, Romy, Otte en Emma maakten zichzelf blij met een pr. Kato mocht de degens kruizen met de sterksten in de finale. 
Ilse Hengelveld liep tot slot een mooie pr op de 800m. Voor Pien Scheer verliep de dag wat minder succesvol, ze had zich voor horden en 800m ingeschreven maar stond hiervoor op de reservelijst. Niemand van de geplaatsten had zich afgemeld zodat ze helaas onverrichte zaken huiswaarts kon. Hopelijk heeft ze haar Engelse toets van school goed gemaakt want die kon ze nu toch leren op de tribune.

Trainers Stefan, Niels en Jan Willem bedankt voor de enthousiaste en deskundige begeleiding. Het was een lange gezellige en sportieve dag.

Ariën Tabak

Back To Top