Skip to content

Er stonden op zaterdag en zondag in de verschillende categorieën een aantal GAC atleten aan de start bij het NK cross. Helaas moesten drie A-junioren die op de startlijst stonden zich om verschillende redenen afmelden.

De snelste GAC dame, Christine Bosch, liep zondag bij de korte cross lange tijd voorin mee. Helaas lukt het haar niet het hoge tempo in de laatste ronde vast te houden. Ze finishte uiteindelijk als 11e, maar eindigde met twee Belgische dames voor haar wel binnen de top 10 van het NK.

Carlijn Wagenaar had het na een week hoesten zwaar op de korte, maar voor haar nog steeds ongebruikelijk lange, cross en werd 34e. Ze was wat te hard gestart en moest dat in de laatste ronde bekopen.

David Vonk was na zijn sterke optreden bij de Maple Leaf cross drie weken geleden niet helemaal tevreden na afloop. Hij finishte toch als 29e van de ruim 100 in het sterke deelnemersveld van de korte cross bij de mannen.

Michiel Löschner ging voor een top 30 klassering en finishte na een inhaalrace in de laatste ronde op de 22e plek en werd daarmee 19e Nederlander.

Cas Lutz en Nick van Tol deden mee aan het Crossgala. In het sterke internationale deelnemersveld werd Cas 62e. Hij liep ruim een minuut sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours! Nick kwam in het bos niet zo goed uit de verf als vorige week bij de Zevenheuvelloop (wellicht zat die loop nog wat in zijn benen) en finishte als 75e.

Bij de masters stonden er drie GAC atleten aan de start. Mirjam Koersen wist in een sterk startveld beslag te leggen op het zilver. Ondanks dat ze dit jaar wat sterker en sneller is dan vorig jaar was nieuwkomer Ingrid Versteegh wat te sterk. Gedurende de race bleek een aantal dames wat te hard gestart te zijn en viel het veld steeds verder uit elkaar. Er zat uiteindelijk een gat van ca. een minuut tussen de top 3 en de rest van het veld.
Remco Hoetmer (M40) liep een goede race in het korte cross geweld, met een mooie tijd van 9.04. Michiel Stiemer (M40) had het als gevolg van een verkoudheid zwaar op de lange cross en eindigde als 28e in een veld van 40.