Skip to content

De Gooise Atletiek Club wordt helaas al enige tijd geconfronteerd met gelegenheidsdiefstallen. Zakken en tassen van sporters worden daarbij snel gecontroleerd op waardevolle zaken zoals telefoons en geld, en deze spullen zijn dan binnen enkele seconden verdwenen. Het bestuur heeft hierover contact met de politie, en er zijn inmiddels diverse (preventie)maatregelen genomen. Camerabeelden registreren activiteiten, worden bewaard en indien nodig nagekeken en aan de politie ter beschikking gesteld. De deur aan de voorkant is zodanig aangepast dat deze van buitenaf niet meer te openen is. Hetzelfde geldt voor de deuren naar de dameskleedkamers het dichtst bij de voordeur.

Bij de deur naar de baan hebben we een aantal kluisjes geplaatst waar trainers een sleutel voor kunnen aanvragen, en waarin zij de waardevolle spullen van hun groep kunnen opbergen tijdens de training. De politie zal ook meer in de buurt surveilleren. Het gaat hier te ver om alle maatregelen te noemen, maar het bestuur heeft ook jouw hulp nodig. We vragen daarom je aandacht en medewerking voor het volgende:

* Melding: Om volledig inzicht te hebben in alle diefstallen of pogingen daartoe is het van belang dat deze altijd worden gemeld. Stuur daarom altijd een email naar bestuur@gach.nl met daarin de details: wat is er gestolen,  wanneer gebeurde het, op welke plaats is het gebeurd, alsmede alle overige waardevolle informatie over wat je hebt gezien. Ook willen we graag dat je vermissing of diefstal uit een recent verleden meldt. Houd je ogen open en als je iets ziet wat je niet vertrouwt, meld het bij bestuur@gach.nl Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld.


* Aangifte: Om de politie een volledig beeld te geven en de pakkans nog meer te vergroten is aangifte ook van groot belang. Dat kun je online doen op de site van de politie. Ook al krijg je er je eigen telefoon misschien niet mee terug het is heel belangrijk dat het wordt geregistreerd.


* Discipline: Volg de nieuwe instructies op. Gebruik bijvoorbeeld voortaan altijd het hek in plaats van de voordeur. De deur is van binnenuit nog te openen omdat dat moet als nooduitgang, maar in normale situaties vragen we je met klem die paar meters om te lopen. We zijn tenslotte een sportvereniging, dus dat moet geen probleem zijn. Je mag je loopmaatjes hier ook gerust op aanspreken.

Tenslotte: neem geen waardevolle spullen mee naar de club.  Geld of betaalkaart passen in het zakje van je hardloopkleding.
Voor de wedstrijdatleten beschikken de trainers inmiddels over een kluisje waar waardevolle spullen worden opgeborgen. We zijn  voor de loopsport nog op zoek naar andere oplossingen.

Bestuur GAC.

Back To Top