Skip to content

Onder een lekker zonnetje, met helaas iets te veel wind, hebben zowel de GAC masters mannen als de vrouwen een zeer goede eerste competitiedag afgewerkt op onze eigen baan in Hilversum. Na de eerste wedstrijd staan beide ploegen 1e in de tussenstand.

Op alle onderdelen haalden de mannen hun verwachte niveau en een enkeling presteerde zelfs daar boven.
Zo was er Frans Looijer, die op een roze wolk naar huis ging met een clubrecord op de 5000m (M60): 19.34.72
Joost Prins zette een nieuw PR plus clubrecord neer bij het kogelstoten met 10,,25mtr.
Wim Threels, met zijn nieuwe speer, benaderde het Nationaal Record tot op 30cm.: 47.76m.
Richard van Delft en Kees Jägers leverden op maar liefst drie onderdelen een mooie bijdrage en er waren enkele debutanten (Louran van Keulen en Michiel Stiemer) die ook een goede prestatie neerzetten.

Bij de dames waren er mooie prestaties van onder andere Rietje Dijkman (V75) die op drie onderdelen meedeed en die haar verspring wereldrecord evenaarde. Ingrid van Dijk harkte weer een fraai puntentotaal binnen bij het kogelstoten en discuswerpen en oud top atlete Christine Toonstra wist zonder specifieke training flink wat punten op de 1500 meter te scoren. In de eindsprint was het een mooie strijd om de eerste plek tussen Christine en GAC clubgenoot Tjarda Rodenhuis. Ook Ellen Tromp deed het erg goed. Zij werd tweede bij het hoogspringen.

Voor meer details rondom alle prestaties klik hier naar de betreeffende pagina op de site van de Atletiekunie.

Rest nog te vermelden dat de organisatie en de barbezetting van GAC een pluim verdienen voor de goede sfeer en het goede verloop van de middag.

Back To Top