Skip to content

Dick Slootbeek is voor zijn vele verdiensten als voorzitter van de Spieren voor Spieren City Run zondagavond onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum speldde Dick het lintje op tijdens de vrijwilligersavond na afloop van het evenement. Hij benadrukte dat deze onderscheiding niet alleen Dick toekomt, maar ook de Gooise Atletiek Club  en alle vrijwilligers  die zich met veel enthousiasme al jarenlang voor dit evenement inzetten.

De burgemeester was goed op de hoogte en kende Dick’s atletiekloopbaan tot in de details. Van actief atleet (polstokhoog) met een 2e en 3e plaats op de Nederlandse kampioenschappen, tot vice-voorzitter in het GAC bestuur en nu al lange tijd de man die de kar trekt bij de jaarlijks terugkerende Hilversumse topevenement, de Spieren voor Spieren City Run. Het aantal deelnemers is onder leiding van Dick gegroeid van 2000 naar 10.000 afkomstig uit meer dan 300 verschillende Nederlandse gemeenten. Broertjes: “Dick is een zeer bijzondere vrijwilliger van GAC. Hij is Mister City Run. Dick is oprecht en gedreven en heeft veel kennis van zaken.”
Hij bedankte Dick Slootbeek, GAC en de vele vrijwilligers die met deze Run Hilversum op de kaart van de wedstrijdatletiek hebben gezet.

GAC gaat burgemeester Broertjes terugzien. Hij gaat in training voor de City Run van volgend jaar die op 6 april wordt gelopen. Onthoud de woorden van burgervader Broertjes: in 2014 loopt hij de 5 kilometer.

Back To Top