Skip to content

Op gezette tijden viel er nattigheid uit de lucht bij een temperatuur van ongeveer 6º. Dat weerhield 230 deelnemers, inclusief lopers van de Startersclinic, er niet van om hard te lopen, sportief te wandelen of te nordiccen. Door omstandigheden werd de verwachte starttijd van 9.30 uur een klein kwartier uitgesteld. Een aantal ongeduldige nordiccers en wandelaars vertrokken vast waardoor hun tijd niet opgenomen kon worden. Op zich geen probleem omdat naast de gelopen tijd ook het plezier belangrijk is.

Zodra de ongeveer 50 na-inschrijvingen waren verwerkt kon er ingelopen worden naar de start in het bos tegenover Kievitsdal. Na een gezamenlijke warming up was het dan zo ver, de eerste start voor nordiccers en wandelaars. Met tussenpozen van eerst 2 minuten en later 1 minuut ging een opvolgende (leeftijds-) groep van start. Dat is de aard van de Lenteloop: er wordt met een leeftijdshandicap gelopen zodat de winkansen wat eerlijker zijn verdeeld.

De eerste 3 aankomenden uit iedere categorie ontvingen na afloop in de kantine een medaille. Daarnaast werden er 4 waardebonnen à € 25 van onze sponsor Run2Day verloot onder alle in de kantine aanwezige deelnemers en vrijwilligers. Ook werden leuke, wat kleinere prijzen verloot. Degenen die al waren vertrokken, grepen helaas naast de verlootte prijzen.

Voor met name de communicatie, ICT en de verwerving van de diverse prijzen waren een aantal vrijwilligers in de weken voor de Lenteloop al in de weer. Op de ochtend zelf waren een stuk of 30 vrijwilligers in de weer met het uitzetten van het parcours, opbouwen van start, finish, tijdwaarneming, uitgifte van startnummers, verwerking van de uitslagen, fotografie, geluid, EHBO post en alle andere activiteiten.

Vrijwilligers en deelnemers, bedankt en graag tot de volgende keer!

Een certificaat downloaden waarop de tijd inclusief leeftijdshandicap staat, de werkelijke gelopen tijd, de snelheid en de ranking kun je hier.

Foto’s van de Lenteloop (vandaag voor een deel, maandag a.s. volgt de rest) vind je hier.

Kees Tabak

Back To Top