Nieuws

2482118973705969977398669180868780697430n
Kracht en techniek voor A, B en A/B lopers

 


Hardlopen bestaat uit meer dan alleen je benen bewegen om vooruit te komen: je hele lichaam doet mee!
En als je de juiste technieken toepast en zorgt voor de opbouw en behoud van (spier)kracht, dan voelt je lichaam zich steeds comfortabeler bij het hardlopen.
Om een juiste techniek en kracht op te bouwen, specifiek gericht op dat comfortabel en lekker hardlopen, biedt GAC een training aan op donderdagavond.

Wekelijks wordt er van 19:00 tot 20:00 getraind vanaf het GAC clubgebouw.
In dat uur besteden de trainers Marijke en Dennis aandacht aan spieropbouw (core, zoals rug, buik, billen, heupen, etc. maar ook schouders en uiteraard de benen) en het technisch correct lopen (veel individuele aandacht, correcties en ondersteunende oefeningen).

We werken volgens een schema waarin bootcamp training, wat langer achter elkaar, snelheid en zwerven voorkomen. Maar de trainers staan ook altijd open voor suggesties van lopers (specifieke oefeningen, spieren, klachten). Daarnaast streven we naar twee keer per jaar een baantraining, verzorgd door de wedstrijdatletiek.

Naast hard werken is het een gezellige en sociale groep, we helpen elkaar met oefeningen en praten/lol maken mag altijd.
Er is bewust gekozen voor een uur training: dit geeft voldoende tijd om te verbeteren maar belast je lichaam niet zo sterk als tijdens een reguliere training. Tijdens de zaterdagtraining ben je voldoende hersteld om weer lekker een uur of anderhalf uur mee te doen.
In de zomermaanden gaan we wat langer door met een aantal setjes buik- en rugspieroefeningen (aanvullend op de reguliere training).

Dus: heb je het gevoel dat je net dat beetje extra kunt gebruiken of wil je “gewoon” lekker leren lopen, sluit dan bij ons aan op de donderdagavond om 19:00 bij het GAC clubgebouw.

Weet ook: iedereen is welkom, maar het algemene niveau ligt tussen A en B, je hoeft je niet af/aan te melden, er wordt met iedereen rekening gehouden (lees: als je komt zorgt de groep er voor dat je lekker meekomt) en we werken volgens een schema (afwisseling). Daarnaast is de training ook geschikt voor lopers die herstellend zijn van (lichte) blessures.

Hopelijk tot snel!

Hartelijke groet,
Marijke de Boer
Dennis ’t Jong

‹‹‹ Terug naar Nieuws

Reacties

Peter Majoor
  • do 12 januari 2017

Inderdaad een aanrader. Ikzelf neem deel als ik verhinderd ben op zaterdag en het is altijd gezellig en afwisselend.

Reageren

Reactieformulier