Skip to content

Een aantal trainers heeft de koppen bij elkaar gestoken om te bezien of er weer een echte marathongroep kan komen. Ze hebben  afgesproken om  eerst  bij de diverse hardloopgroepen  te inventariseren of hier weer voldoende belangstelling voor is.

In het verleden was er  een vrij grote groep lopers die jaarlijks  gezamenlijk naar een bepaald doel, bijvoorbeeld de Marathon van Rotterdam, toewerkte. Omdat er toch geluiden zijn over een gemis van een dergelijke groep, gaan de trainers van de groepen vanaf B/C niveau tot en met F niveau, nu gericht de belangstelling hiervoor inventariseren.

We willen het enthousiasme bij jullie niet meteen de kop in drukken, maar willen wel voorop stellen  dat het  duidelijk moet zijn, dat je niet zomaar een marathon kan lopen.
Naar onze mening zijn voorwaarden om aan zo’n uitdaging te beginnen o.a.:
– je minstens op B/C niveau moet lopen,
– je al een jarenlange loopervaring hebt,
– je al een aantal halve marathons hebt gelopen.

Ook belangstellenden, die nu nog geen lid zijn van GAC kunnen hieraan meedoen. Bovengenoemde voorwaarden gelden uiteraard ook voor hen.

Bij voldoende belangstelling gaan we het regelen.
We richten ons dan waarschijnlijk op de zogenaamde voorjaarsmarathons De voorbereiding voor een marathon, dit geldt trouwens alleen voor degenen die nu niet regelmatig een marathon lopen, stellen we op circa een jaar. We geven de lopers een schema mee, waar ze tot circa 3 maanden vóór de marathon zelf mee bezig moeten zijn.
De laatste 3 maanden worden dan  1 of wellicht meer  groepen (verschillende tijdsdoelen)  samengesteld, die intensief naar die marathon toe gaan werken. Wellicht is het leuk om allemaal naar dezelfde marathon toe te werken, maar ook zijn marathons mogelijk  die ongeveer op hetzelfde tijdstip worden gehouden.

Ieder die dit als een leuke mogelijkheid ziet om zijn marathondroom te gaan verwezenlijken, kan zich hiervoor opgeven.  Vermeldt daarbij in welke groep je nu traint en wat je loopervaring globaal is.
Je  kan je opgeven bij je huidige trainer, of rechtstreeks bij Bert List: bertlist@gmail.com of  Peter Beukers   pgbeukers@gmail.com

Back To Top