Skip to content

Zowel Paul Groen als Joao Almeida wisten bij de Harry Schulting Games het clubrecord op de 110m horden te verbreken.

Dit clubrecord is dan misschien iets minder oud, maar minimaal net zo memorabel. Het clubrecord op de 110m horden bij de mannen stond tenslotte op naam van Marco Beukenkamp, één van de meest succesvolle atleten uit de historie van GAC.

Paul Groen heeft eerder al meerdere clubrecords van hem overgenomen, waaronder de indoor- en outdoormeerkamp, de 60m horden indoor en de 100 meter outdoor.

Het clubrecord op de 110m horden (14.23 uit 1991) stond nog wel op Paul verlanglijstje, maar met de komst van international Joâo Almeida naar Hilversum (en dus natuurlijk naar GAC) werden zijn kansen flink kleiner.

Afgelopen zaterdag evenaarde hij in Lisse al zijn eigen pr van 14.47 seconden, dus hij moest nog 24 honderste sneller lopen.

Gelukkig startte hij een serie eerder dan Joâo, dus dit was waarschijnlijk zijn laatste kans.

Een kans die hij met beide handen aangreep.

Na een enigszins trage start kwam hij goed op gang. Met betere hordepassages dan in Lisse (vooral minder hordes omgooien) snelde hij naar een tijd van 14.20 seconden (wind +1.7).

Een goede tijd, maar tegelijkertijd voldoende ruimte voor verbetering. Zoals hij vorige week in een interview met Losse Veter aangaf (zie banner homepage GAC), is het doel van dit seizoen om onder de 14 seconden te lopen en deze race laat zien dat dit zeker mogelijk is!

Met deze tijd staat hij overigens ook tweede op de nationale ranglijst achter Koen Smet.

Vijf minuten later was Paul zijn clubrecord alweer kwijt aan Joâo Almeida. In een verre van vlekkeloze race, Joâo is aan het terugkomen van een blessure, liep de kersverse GAC’er naar een tijd van 14.06 (wind +1,6).

Het zal niet lang duren voordat het clubrecord van GAC binnen de 14 seconden komt te liggen.

Naast het eerder genoemde drietal nam ook Jurre Wildschut deel aan deze nationale wedstrijd. Hij finishte op de 400 meter als derde in een tijd van 49.54 seconden. Nog herstellende van een verkoudheid is dit een prima prestatie.
We kunnen later dit seizoen nog flink snellere tijden van deze jonge atleet verwachten.

Back To Top