Skip to content

De atleten van Michiel Löschner worden steeds sterker en sneller en dat was ook op de laatste dag van het jaar bij de Sylvestercross in Soest weer te zien. Dat beloofd wat voor 2013!

Bij de junioren A liep Melle een goed opgebouwde race. In de laatste van de drie ronden van 2000m, wist hij op te rukken van de 19e naar de 13e plaats. Een mooie klassering voor deze eerstejaars. Volgend jaar top tien! Jelle, ook pas eerstejaars, startte goed voorin, moest in de laatste ronde wat inleveren, maar finishde uiteindelijk op een mooie 24e plaats.
Daarna was het de beurt aan Nick van Tol, David Vonk, Eduard Grob en Jespar Wolfswinkel. Nick was ziek geweest en zijn 16e plek op de korte cross was naar omstandigheden dan ook prima. Hij werd nog bijna ingehaald door David (17e), die in de laatste paar honderd meter door het zand een spectaculaire inhaalrace inzette. Eduard liep maar liefst een minuut sneller dan vorig jaar en Jespar liet zien op de goede weg te zijn door alweer zijn vierde cross van deze winter te lopen.

De klapper van de dag kwam vlak daarna. Christine Bosch liep een erg sterke korte cross bij de dames. Ze zat goed voorin en wist in het laatste stuk door het zand met een ijzersterke eindsprint op te rukken naar de tweede plek. Ze liep daarbij ruim een minuut sneller dan vorig jaar, toen ze 13e werd. Op het podium werd ze dan ook enthousiast toegejuicht door haar supporters cq trainingsmaatjes.

Cas Lutz liep de lange cross bij de prominenten. Na Tilburg alweer zijn tweede cross boven de 10km. Hij had een goede start en zat goed voorin. Kuitproblemen verhinderden hem echter om goed door te trekken. Hij finisde uiteindelijk als 36e, maar wel 15e onder 23 jaar.

 

 

Back To Top