Skip to content

Het was zaterdag in Amsterdam weer een mooie dag: de eerste cross van de crosscompetitie. In totaal deden zo'n 1000 junioren en pupillen mee. Dit keer was de organisatie in handen van AV23 in Amsterdam Oost. De GAC jeugd was zoals gebruikelijk goed vertegenwoordigd. In totaal waren 115 pupillen ingeschreven. De jongste lopers (mini of D-pupillen) zijn 6 jaar, daarvan hebben  2 jongens en 4 meisjes meegelopen. Een nieuwe ervaring en ook best nog wel eng.
De pupillen A1 waren het beste vertegenwoordigd: zowel bij de jongens als de meisjes 21 deelnemers. Bijna de hele trainingsgroep. Grappig is dat per leeftijdscategorie de verdeling jongens/meisjes redelijk gelijk is: MPA2 (14), JPA2 (10), JPB (8), MPB (9), MPC (12), JPC (14). Het was een vrolijke cross. Kijk maar naar de foto's.

Het weer begon qua temperatuur eindelijk een wat winters karakter te krijgen. Flink koud, maar wel droog met een lekker zonnetje.
De crossers mochten zich uitleven op een leuk uitgezet parcours met de start op het middenveld en de finish op de baan. Daar tussenin was er een bochtig parcours met een heuvel met waterbak.

De GAC jeugd was zoals gebruikelijk goed vertegenwoordigd.

De minipupillen beten het spits af en liepen een ronde van ongeveer 700 meter. Alle andere pupillen liepen een ronde van 1000 meter. Er is door iedereen héél hard gelopen en gestreden. Er zijn dan ook mooie resultaten behaald en….. de meeste voeten zijn droog gebleven. Het was een geslaagde crossdag. Op naar de tweede cross op 10 januari in Bussum.

Marianne Vriezen

Back To Top