Skip to content

ALKMAAR – Op een zonnige zondag in mei mochten de GAC vrouwen zich opmaken voor alweer de tweede competitiewedstrijd in de tweede divisie. Dit keer was het pittoreske Alkmaar gastheer van deze geweldige wedstrijd. De spirit zat er goed in want vorige keer was er gewonnen door GAC, iets dat vandaag ‘ gewoon’ ook weer kon gebeuren.

De dag werd gestart door Lianne die de kogel naar een afstand van 12,04m stootte. Ze zat in het begin een beetje te klooien maar uiteindelijk haalde ze uit en zorgde ze met deze afstand voor de winst bij het kogelstoten. De rest van de dag was Lianne vrij waardoor ze haar enthousiasme en goede humeur kon overdragen op haar ploeggenoten. Tegelijkertijd begon Judith ook aan het verspringen. Zelf niet helemaal tevreden maar wel een mooie afstand van 5,06 meter gehaald. Verder leverde Judith een gedegen 400m en 200m af (1.00,01 en 26,96). Door de harde wind blijven toptijd uit maar kon er wel worden gerekend op een goede klassering. Jolente Bleijs was onze troef op de 800m. Zij liet zich niet door het veld slaan door de harde wind of andere concurrenten en liep in een vlakke race naar 2.25,08. Mette Oosterink haalde op hoogspringen haar aanvangshoogte van 1.45m maar daar bleef het helaas bij. Ach je kunt niet alles hebben. Mette herpakte zich op de 400m (die ze nog nooit had gelopen) door naar een tijd van 1.01,67 te gaan. Daar zit nog meer in mensen, dus let op haar. Sanne Eekel was de gedoodverfde favoriet bij polsstok en die favorietenrol maakte ze meer dan waar. Zeer soepel sprong Sanne over 3.30 en werd zelf bijna 3.50 nog gehaald. Nouja, voor de volgende keer dan maar. Justine was op de 100m goed voor een tijd van 13.71 en liep op de 400mH naar een knappe tijd van 1.10,88 en dat met een harde wind! Debutante voor GAC is Nele van den Broek. Zij had duidelijk haar dag. Ze begon op de 100m en hoe. Meteen rennend naar de winst met een tijd van 12,79 en ook nog is met harde wind tegen. Toen op naar speer. Daar leverde Nele een degelijke afstand van 33,07m. Hoogtepunt (letterlijk) bereikte Nele bij het hoogspringen door ook daar de winst pakken. Ze sprong naar een bijzondere hoogte van (!) 1.70m. Zeker een aanwinst voor het GAC team en tja, dat geel blauwe pakje staat d’r ook gewoon heel leuk. Moniek ging bij het kogelstoten naar 10,91m maar bereikte bij speerwerpen een nieuw PR van maarliefst 37,16 meter! Een wereldprestatie als je het mij vraagt. Sterre liet het verspringen voor wat het was maar liep op de 200m naar 28,46. Mirjam Koersen deed ‘gewoon’ wat ze moest doen en liep naar een keurige 10.50,94. De estafette werd gelopen door Justine, Sterre, Sanne en Mette die alle vier als een speer gingen. Zij zorgden voor een mooie eindtijd van 51,58.

Dames, supergoed gedaan en wat was het weer gezellig! De volgende wedstrijd is zondag 1 juli en de promotiewedstrijd zal zijn op zondag 9 september. Houd dus deze data vrij! Wat zou het leuk zijn als GAC de promotiewedstrijd zou willen organiseren… We gaan het zien en u, als trouwe toeschouwer, houden we uiteraard graag op de hoogte. Tot de volgende keer!

Een trotse ploegleider
Jurre Wildschut

Back To Top