Skip to content

Een kleine delegatie van GAC-masters reist begin augustus af naar de Franse stad Lyon om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen voor masters.
Er doen 8.085 atleten uit de hele wereld aan mee, waarvan 158 Nederlanders (meer dan ooit!) en daarvan zijn 5 GAC-ers. En deze enorme happening vindt plaats in maar liefst vier stadions in en rondom Lyon.

Trainer Kees Jägers (M70) doet mee aan de tienkamp en komt daarnaast ook nog uit op hoog en polshoog.
Brigitte van de Kamp (V55) doet de zevenkamp en polshoog.
Rietje Dijkman (V75) gaat de strijd aan op de onderdelen 100 meter, hoog en hinkstap.
Ingrid van Dijk (V50) neemt de werpnummers voor haar rekening: de werpvijfkamp, kogelslingeren, gewichtwerpen, en discus.
En ondergetekende Dineke Kok (V60) komt uit op de loopnummers 800 en 1500 meter.

Drie mensen zullen zich ook daadwerkelijk in de strijd om de medailles kunnen mengen. Brigitte op polshoog (heeft het wereldrecord V50 in handen), Rietje waarschijnlijk op alle drie de onderdelen en Ingrid heeft de meeste kans op een podiumplek op de werpvijfkamp, maar ook bij gewichtwerpen en kogelslingeren.
Kees gaat voor een zo hoog mogelijke score en zal vermoedelijk in de middenmoot eindigen.
Ikzelf zal gezien mijn tijden ergens in de achterhoede eindigen, maar ik hoop mijn seizoensprestaties weer wat op te krikken. Voor mij is meedoen belangrijker dan winnen. Ik ga vooral ook genieten van de ambiance van zo'n groot toernooi en van al die mensen uit alle hoeken van deze aardkloot. Er lopen soms heel bijzondere types tussen.

De wereldkampioenschappen zijn van 4 t/m 16 augustus.

Je kan ons volgen op https://www.lyon2015.com/en/ en Marc van Veen zal ongetwijfeld zodra bekend uitslagen op de site zetten.

Wij hebben er onwijs veel zin in!

Dineke Kok

Back To Top