Skip to content

Aan deze Lenteloop deden 197 lopers mee waarvan 172 zich hadden  ingeschreven via de website, op het formulier in de hal of  ’s morgens vroeg op de dag zelf in de kantine en 25 bedachten wellicht op het laatste moment dat deelname aan de Lenteloop toch wel leuk is en gingen rechtstreeks naar de start. En gelijk hadden zij; het was een leuke loop, een fris en droog begin van het voorjaar op een goed begaanbare route. Nordiccers en sportief wandelaars liepen 6 km en de hardlopers 1 of 2 ronden van 4 km.
Je kon merken dat de Lenteloop een echte wedstrijd is want er werd gestreden voor een zo’n goed mogelijk resultaat in een achttal categorieën. Daarbij wordt er met een leeftijdshandicap gelopen zodat de winkansen wat eerlijker zijn verdeeld.

Nadat de na-inschrijvingen waren verwerkt kon er om 9.00 uur ingelopen worden naar de start in het bos tegenover Kievitsdal. Na een gezamenlijke warming up op muziek was het dan zo ver, de eerste start was voor nordiccers en wandelaars en met tussenpozen eerst van 2 en later 1 minuut ging een opvolgende (leeftijds-) groep van start. 

De eerste 3 aankomende uit iedere categorie ontvingen na afloop in de kantine een medaille. Daarnaast werden er 4 waardebonnen à € 25 van onze sponsor Run2Day verloot onder alle in de kantine aanwezige, ingeschreven deelnemers en de vrijwilligers. Ook werden er een groot aantal leuke, wat kleinere prijzen verloot zoals een sporttas, een föhn, chocola, winddichte kandelaars, etc..

Een 25-tal vrijwilligers hebben zich ingezet voor communicatie, (gewijzigde) ICT en verwerving van de diverse prijzen en op de ochtend zelf met het uitzetten van het parcours, opbouwen van start, finish, tijdswaarneming, uitgifte van startnummers, verwerking van de uitslagen, fotografie, geluid, EHBO post en alle andere activiteiten. Vrijwilligers en deelnemers, bedankt en graag tot de volgende keer! En een oproep voor de thuisblijvers: volgende keer gewoon meedoen als je tijd hebt; het is een heel leuk, gezellig evenement.

De deelnemers kunnen via internet een certificaat downloaden waarop de werkelijke gelopen tijd en de ranking staat; zie de header op de website van GAC.

Foto’s van de Lenteloop vind je hier

Kees Tabak

Back To Top