Skip to content

Bijna alle atleten uit de MILA-jong-groep die mee gedaan hebben met de crosscompetitie wisten zich ook te plaatsen voor de finale op zaterdag 8 maart in Warmenhuizen.
Onder een mooi voorjaarszonnetje werden de diverse categorieën afgewerkt.
De jongens A/ B junioren stonden als eerste aan de start voor hun 5000 m over een hobbelig grasveldparcours. Marius Messemaker kon zich goed staande houden in dit sterke veld en eindigde op de 9e plaats. Helaas is Jelte gestruikeld en was daar zo beduusd van dat hij niet verder is gelopen. Marco Ruys liep een zeer constante race en wist hierdoor in het laatste deel van de wedstrijd nog een aantal atleten in te halen. Jorik heeft geprobeerd om bij Marco te blijven, maar halverwege de wedstrijd moest hij Marco toch laten gaan. Als ploeg zijn de jongens zonder Jelte op de 6e plaats geëindigd.
Bij de meisjes A/B hadden we maar één deelneemster in de persoon van Lena Grobusch. Dit was haar eerste crossfinale. Lena kwam moe maar voldaan als 9e over de finish.
Bij de jongens C had GACH weer vier deelnemers aan de start voor hun 3500 m, die zich elk op basis van hun eigen prestatie hadden geplaatst voor deze wedstrijd. Ze hebben ervaren dat een finale toch een niveau hoger is dan een regionale crosswedstrijdje. Na enorme inspanningen kwamen Thijs, Joost, Matthijs en Laurens over de finish en eisten als team de 6e plaats op.
De meisjes C hadden zich met vijf atleten weten te plaatsen voor deze finale. Dit kunnen weinig andere verenigingen zeggen. Er werd hard gelopen in de wedstrijd over 2000 m. Julia van Delft wist als eerste GAC-er de finish te bereiken, gevolgd door Eden, Wieke, Anja en Floor. Ze hebben zich als C-1 junior kranig geweerd wat hun uiteindelijk als ploeg de 3e plaats opleverde.
GAC had bij de jongens en meisjes D1 een sterke deelname, wat voor hun beiden als ploeg resulteerde in de hoogste plaats op het podium. Deze atleten maken nog geen deel uit van de MILA-groep.

Op de foto zijn de meisjes C te zien die als ploeg als derde over de finish kwamen. Vier van de vijf meisjes trainen bij de MILA-jong groep.