Skip to content

Michiel Löschner: ‘Er zijn weinig dingen mooier dan een goede comeback’.

In 2008 nam Michiel Löschner afscheid van de topatletiek. De atleet, die in 2007 deelnam aan het EK indoor op de 1500m, vond dat het tijd werd voor wat anders. Maar in maart van dit jaar zagen we Löschner weer bij de GAC clubkampioenschappen cross. Löschner, inmiddels al een aantal jaren trainer van de MiLa groep bij GAC, was daar niet alleen voor zijn atleten. Hij was er ook als deelnemer en wist zich zelfs te mengen in de strijd om de titel.

Om deze titel te grijpen moest Löschner eerst nog zien af te rekenen met zijn eigen atleten. Onder andere Cas Lutz, Antoon van Beek en Nick van Tol waren er op gebrand hun trainer te laten zien dat het de tijd is van de nieuwe generatie en niet die van de oude garde.

Op het met zonnestralen beschenen parcours dat uitgezet was bij Anna’s Hoeve moesten de AB junioren en de senioren drie ronden afleggen van een kilometer. Op de heuvelachtige paden zou worden beslecht wie dit jaar met de titel “clubkampioen cross” zou mogen pronken op de baan.

Al tijdens de tweede ronde werd duidelijk dat Löschner goed meekon met de voorsten. Hij liep attent op de derde plek achter Lutz en Van Beek. Deze twee bleken toch een maatje te groot voor Löschner, maar een podiumplek bleek mogelijk.

Löschner eindigde op een mooie derde plek. Cas Lutz werd tweede en Antoon van Beek zal in 2015 de titel van clubkampioen mogen dragen. Donderdag 26 maart aanstaande zal hij vanaf zeven uur aanwezig zijn op GAC om felicitaties, bloemen, knuffels en andere gebaren van aanbidding te ontvangen.

Na afloop van de wedstrijd stelde ik Löschner nog een vraag:
Je hebt al een paar jaar niet meer mee gedaan aan deze wedstrijd, wat maakt dat je nu hier staat?
In 2011 en 2012 heb ik meegedaan met deze wedstrijd,  maar dat waren toen korte projectjes die dan ook gepaard gingen met blessures. Afgelopen zomer ben ik weer regelmatiger en serieuzer gaan trainen. Ik wilde dit jaar deze wedstrijd weer serieus benaderen, want er zijn weinig dingen mooier dan een goede comeback’

Vanuit het LRT huis te Utrecht,
Thomas Mijnhout

foto's onder
links: 
Podium bij de mannen senioren,  vlnr: Cas Lutz, Antoon van Beek, Michiel Löschner
midden: Podium Junioren A, vlnr: Jelte ter Braake, Bart van Manen, Yoram de Boer
rechts: Löschner in achtervolging op Lutz

Back To Top