Skip to content

Een van de laatste onderdelen van het NK junioren was ook het mooiste voor het Meerkamp Team. Het polssstokhoogspringen voor de jongens A. Dat leverde een zilveren medaille op, een 8ste plek op de ranglijst aller tijden bij de junioren A, een clubrecord én uiteraard een dik pr.
Dat mag er wezen.

Roman Monte won de afgelopen 2 indoor kampioenschappen voor junioren een gouden plak dus een medaille was ook dit jaar te verwachten. Maar hij moet het natuurlijk wel nog even doen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Dit jaar kwam er sterke concurrentie van Koen van der Wijst die al 5.10m achter zijn naam had staan. Roman had nog niet hoger gesprongen dan 4.70m.
Maar dit was zijn wedstrijd. Het klopte. Hij sprong makkelijk en het belangrijkste is, hij genoot. Met een 20 centimeter pr als resultaat!

Op zaterdag zagen we Jurre Wildschut op de 400 meter langs sjezen. Vorige week nog zich compleet leeg gelopen bij het NK indoor senioren, maar nu weer helemaal strijdvaardig. Dat was nodig, want er is dit seizoen ontzettend hard gelopen door veel jongens. En alleen de nummers 1 van elke race zouden doorgaan naar de finale.
Na 250 meter lag hij samen met Royce, een atleet van Leiden Atletiek, ruim aan kop. Maar wie zou er met die finaleplek van door gaan?
Jurre haalde Royce in, die op zijn beurt een versnelling inzette om dit te voorkomen. Dat zorgde ervoor dat het een nek aan nek race werd tot aan de finish.
Jurre verloor nipt, maar wat een strijd. En, een nieuw indoor pr gelopen met 50.69!

Judith Rasch nam deel aan de 60m horden en verspringen waar zij met haar 5.49m een finaleplek zou moeten kunnen bemachtigen. Ze was echter voorafgaand aan dit kampioenschap bijna twee weken behoorlijk ziek geweest (stomme griep!) dus het was afwachten hoe het met de vorm stond.
Bij ver was het wat slapjes in haar afzet, maar de grootste boosdoener was ongeldig springen. Tot twee maal toe. De 3e poging en laatste mogelijkheid om zich naar de finale te springen was een sprong op safe, maar daardoor niet voldoende voor die finaleplek.

Aldo Vree, geteisterd de afgelopen jaren door pijntjes, kan dit indoorseizoen eindelijk weer wedstrijden doen. Dus gewoon meteen maar inschrijven voor NK junioren! Verspringen en 60 meter.
Verspringen ging qua prestatie niet top. Dat heeft hij feitelijk nog gewoon te weinig getraind om eruit te kunnen halen wat er in zit. Maar: "Het was wel heel leuk!"
De sprint is andere koek. Dat heeft hij goed kunnen trainen en hij is snel. Hij kwam al tot 7.33s dit seizoen. In de series helaas wat geklungel met valse starten …. of …. toch niet, maar daardoor een beetje aan focus verloren. Toch nog een honderdste van zijn pr afgesnoept.

Het NK indoor junioren, maar ook het NK senioren en het NK meerkamp zijn mooie meetpunten zo halverwege het seizoen. We maken de balans op. Analyseren, evalueren en reflecteren. En dan hard aan de slag met de uitkomsten om er een mooi outdoor seizoen van te maken.

Janet Hulshof
Meerkamp Team

Back To Top