Skip to content

Vorig weekend hebben Anne Baar en Anja Bekema deelgenomen aan de Kermismeerkamp in Best. Voor Anne de kans om zich te revancheren voor het NK meerkamp, waarbij ze een goed puntentotaal letterlijk in duigen zag vallen door een val op de 100 meter horden. Voor Anja, pas C-junior, de kans om meer ervaring op te doen met deze mooie en veelzijdige discipline.

Na 9 paar schoenen, 5 tassen, een speer en een kogel in een Twingo gepropt te hebben, waren Anne en Anja onderweg naar Best voor de kermismeerkamp.  Het is altijd heel erg leuk om een meerkamp te mogen doen, maar vooral zo’n gezellige en ontspannen meerkamp!

De eerste dag bestond uit regen, regen en nog eens regen, wat ons al een mentaal voordeel opleverde ten opzichte van de concurrenten. Het eerste onderdeel is altijd spannend, en we zijn alle twee al een keer gevallen dit seizoen op de horde. Maar: volgens Anja loop je altijd een pr nadat je gevallen bent en al helemaal als het regent…wat bij deze maar weer eens bevestigd is. Anja liep 14.37 op de 80mH en Anne 15.12 op de 100mH, wat een mooie revanche is op de vorige meerkamp.
Anja vervolgde dit met nóg 2 PR’s: 7.92 met kogel en 20.53 op de 150, waarbij ze heel mooi door kon blijven sprinten tot de finish.
Anne had met hoog en kogel het gemiddelde van het seizoen, wat dus mooi stabiel is voor een meerkamp. Helaas wilde de pijnlijke achillespezen niet meer verder na kogel en moest ze stoppen met de meerkamp… Jammer, maar de blijdschap over de horde race overheerste toch wel en deze 3 onderdelen waren wel goed voor het vertrouwen. Een pr zit er zeker in en daarom is de meerkamp in Amersfoort eind augustus een mooi doel om helemaal fit een hele meerkamp te doen.

Na een warm bad en een uitgebreid ontbijt in een hotel in de buitenwijken van Best, ging Anja zondag vrolijk verder. Zonder veel spierpijn en in het zonnetje! Voor haar stonden nog twee hele goede onderdelen op het programma: speer en 600. Op beide onderdelen haalde ze alweer een pr, waarbij ze met speer zelfs 2e werd van de 28 deelnemers! Het was een geslaagd weekendje weg!

Voor de uitslagen van Anja per onderdeel klik hier

Back To Top