Skip to content

In de winter mee doen aan crosswedstrijden is goed voor de conditie, coördinatie en uithouding en uitermate geschikt voor alle C en D junioren, ongeacht in welke groep je traint.
Daarom is er vanuit de MILA enkele jaren geleden de cross-cup bedacht, dit als stimulatie voor het mee doen aan crosswedstrijdjes.

Nog even de regels op een rij: als je mee doet aan een crosswedstrijd scoor je 10 punten. Eindig je bovendien bij de beste 30%, dan verdien je 5 punten extra.                                                                        

Bij deelname aan minimaal 6 crosswedstrijden verdien je een medaille: bij 60 punten een bronzen medaille, bij 80 punten een zilveren en bij 100 punten of meer een gouden medaille. Naarmate de atleet ouder wordt, moet hij bij de cross een langere afstand lopen. De prestatie van een D junior is daarom niet te vergelijken met een C of B junior.

GAC heeft veel atleten in de categorie C en D. Velen hebben er één of twee maal aan de start van een cross gestaan, maar relatief gezien hebben maar weinig atleten ( welgeteld 14 ) aan 6 of meer crosswedstrijden mee gedaan. Er zijn 2 bronzen, 5 zilveren en 7 gouden medailles uitgereikt. Dit betekent dat atleten die mee hebben gedaan veelal ook bij de 1e 30% van de finishers zaten.

In de strijd om de meeste punten heeft Yoram Vriezen het hele land afgereisd om meer dan voldoende punten te kunnen scoren en zo uiteindekijk bij de jongens op de eerste plaats te eindigen. Bij de meisjes wist Myrte van der Schoot overtuigend haar wedstrijdjes te winnen of in ieder geval voorin te eindigen. Zowel Yoram als Myrte hebben naast hun gouden medaille ook een T-shirt mogen ontvangen met de tekst “ winnaar cross-cup 2015-20016”
In de strijd om de Dik Zeldenrijktrofee voor de beste MILA-atleet zijn Max van Craen en Jolente Bleijs als winnaars uit de bus gekomen.

De maand april is begonnen; de eindstand is opgemaakt; het cross-seizoen zit er nu echt op en we zijn alweer overgegaan op de baanwedstrijden.
Hopelijk zijn er volgend seizoen meer medailles uit te delen.

Adri van der Zon, MILA-trainer

Back To Top