Skip to content

Het is al bijna 44 jaar geleden dat Bert Krijnen zijn clubrecord en toenmalig Nederlands record vestigde met polsstokhoogspringen.

Op 4 augustus 1971 in Papendal kwam hij tot een hoogte van 4.74 meter.
Op archiefbeelden van Cor Tissot van Patot zien we hem op onze eigen atletiekbaan in Hilversum over 4.50 meter springen.

De afgelopen vijf jaar zijn al meerdere atleten in de buurt gekomen (Tom Roetman 4.40m, Paul Groen 4.42m en Mathijs van Dijk 4.46m), maar nog niemand wist de stap te maken naar de hoogtes van Bert Krijnen.

Hier is gisteren bij de Harry Schulting Games in Vught verandering in gekomen.
Roman Monte opende zijn outdoorseizoen met een nieuw persoonlijk én dus tevens outdoor clubrecord!

Doordat zijn auto niet startte kon hij geen stokken meenemen en moest hij terplekke bij mede-atleten stokken lenen. Nog niet zo’n makkelijke taak, want Roman heeft met zijn lichaamslengte van 2,01 meter erg lange stokken nodig om goed te kunnen springen.
Met geleende (en eigenlijk te lichte) stokken en slechts 20 minuten de tijd voor zijn warming-up sprong hij na zijn aanvangsthoogte van 4.60 meter over een hoogte van 4.75 meter. Om het feest compleet te maken vloog hij daarna ook nog over 4.85 meter heen.
De vervolghoogte, 4.95 meter, bleek voor nu nog buiten bereik.

Bij zijn volgende wedstrijd, de T-meeting in Tilburg, moet deze hoogte met de stokken van GAC wel haalbaar zijn. En wie weet komt hij dan ook wel over die felbegeerde 5.00 meter?

Overigens is 5.05 meter goed voor een ticket naar het EK junioren 2015 in Zweden. Dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn!
Vraagje. Weet iemand wanneer GAC voor het laatst een junior (of senior) naar een internationaal toernooi heeft afgevaardigd?

Back To Top