Skip to content

Woensdag 22 oktober was het dan zover: de eerste clinic zelfvertrouwen en weerbaarheid voor de junioren werd gegeven door Angelique Poort van Van Haren Sport.

In Angelique hebben we een heel bekwame trainster gevonden: zij is wereldkampioen jiu-jitsu en gewend met groepen kinderen te werken.
De start was een beetje onwennig; we hadden gerekend op maximaal 50 atleten, maar er stonden er ruim  90 op het veld! Na de groep in tweeën gedeeld te hebben ging het een stuk beter en kon de eerste oefening uitgelegd worden en voorgedaan.

Het ging om de techniek om jezelf te verdedigen tegen aanvallen. Alleen zachte tikjes waren geoorloofd, gelukkig hield iedereen zich daar goed aan. De atleten zochten een maatje op om mee te oefenen en  het werd een uitbundige drukte met ook veel gelach, want wanneer mag je nu zomaar iemand proberen te slaan en schoppen? Een paar technieken hebben de atleten in korte tijd al onder de knie gekregen.

Het iniatief voor deze clinic heb ik zelf genomen; net als veel van de jeugdatleten fietsen onze dochters weer in het donker naar school en de club, een lesje in weerbaarheid is

dan niet overbodig. Stéphane Wieneke zag wel wat in dat plan en na  akkoord van het bestuur en het atletiekteam konden we het gaan uitvoeren.

Woensdag 5 November is de tweede en laatste clinic.

Tjeerd Buruma

Back To Top