Skip to content

Terwijl de loopsporters van GAC traditiegetrouw deelnemen aan de City Run, openen de wedstrijdatleten hun baanseizoen met de 1e competitieronde. Zowel de dames als de heren komen landelijk uit in de 1e divisie en behoren daarmee tot de beste twintig atletiekverenigingen van Nederland.
Handhaving in deze divisie is voor beide teams al heel mooi, maar natuurlijk hoopt men stiekem op promotie naar de eredivisie.

Het heren team
Vooral de heren nemen bij de 1e van 3 rondes een voorschot op een plek in de promotiefinale. Zij eindigden achter Unitas (Sittard) op een uitstekende tweede plaats met 125 punten. De meeste punten werden geleverd door Paul Groen.

De meerkamper en vijfvoudig clubrecordhouder is eindelijk terug na een lange blessure en loopt in het kielzog van Nederlands recordhouder Brian Mariano direct onder de 11 seconden op de 100 meter (10.99). Daarnaast pakte hij veel punten met een derde plaats op kogel en verving hij Roman Monte bij polsstokhoogspringen.

Sinds dit seizoen heeft GAC Hilversum ook drie buitenlandse atleten in het team. Waaronder Olympiaganger Joao Almeida (Portugal). Deze kleurrijke atleet liet op zijn onderdeel, de 110m horden, alle tegenstanders ver achter zich en pakte daarmee de volle 12 punten. Zie hier het filmpje van zijn race.
Ook hinkstapspringer Andrea Carenini (Italië) won zijn onderdeel. Met 14.41 meter kwam hij nog niet in de buurt van zijn persoonlijk record, maar het was duidelijk een stuk beter dan de andere verenigingen.
Bij de volgende wedstrijd zal ook de Hongaarse hoogspringer Akos Miller voor GAC uit komen.

Gelukkig voor GAC wisten een paar middelange afstand atleten de verleidingen van de City Run te weerstaan en konden zij de eer hoog houden door flink wat punten te pakken. Waaronder oud-EK ganger en trainer Michiel Löschner die 2e werd op de 5000 meter.

Het debuut op het technisch moeilijkste lange afstand nummer, de 3000m steeple chase, was er voor Antoon van Beek. Na een serie succesvolle balkpassages en zonder kopje onder te gaan in de waterbak eindigde ook hij op een 2e plaats!

Misschien wel de beste persoonlijke prestatie bij de heren kwam op naam van de A-junior Jurre Wildschut. Bij zijn eerste 400 meter van het seizoen haalde hij direct een halve seconde van zijn persoonlijk record af. De tijd van 49.25 seconden leverde GAC wederom een 2e plek op. Met deze tijd is hij nog maar een seconde van het clubrecord bij de senioren (48.24) van Marco Beukenkamp verwijderd. We gaan zien hoe dicht hij in de buurt deze jonge atleet kan komen dit seizoen.

Een gemis was polsstokhoogspringer Roman Monte die helaas met een lichte knieblessure in Hilversum was achter gebleven. Bij de volgende competitiewedstrijden zullen we hem wel in actie zien.

Het dames team
De dames stonden met een enigszins gehavende ploeg aan de start. Met een aantal geblesseerden (waaronder topatletes Christine Bosch en Moniek Stijvers) en wat afmeldingen dankzij de City Run moesten de anderen hun best doen om uit de degradatiezone te blijven.

In de eindstand staan ze nu op de 8e plaats (van de 12 teams) en dat betekent dat ze de volgende twee wedstrijden hard aan de bak moeten.

Veruit de meeste punten zijn behaald door de werpster Lianne Bruins. Zij kwam in haar eentje op de onderdelen discuswerpen, kogelstoten en kogelslingeren tot maar liefst 29 punten (van de 72). Met name het kogelstoten was boven verwachting (13.07 en plek 2). Zelf was ze nog niet tevreden over haar prestaties, maar dat tekent natuurlijk alleen maar haar wedstrijdmentaliteit.

A-juniore en meerkampster Judith Rasch wist op zowel verspringen (5.27 meter en plek 5) als de 400 meter (59.82) flink wat punten binnen halen.

Verder zagen we ook een flink aantal jonge B-juniores in actie. De meest opvallende prestatie werd geleverd door wederom een meerkampster, Jolijn van Dijk. Zij zette op de 100m horden, het verspringen én de 200 meter in totaal drie persoonlijke records neer!
Als haar ontwikkeling zo doorgaat zal ze binnen een paar jaar van grote waarde zijn voor de damesploeg.

CD-junioren competitie
Een dag eerder (18 april) vond overigens de CD-junioren competite plaats in Krommenie.
Bij de wedstrijd sprong Siem ter Braake (C-junior) in Krommenie over een hoogte van 1.75 meter. Hij is hiermee weliswaar nog 10 centimeter verwijderd van het clubrecord van Tom Roetman, maar deze prestatie had niet misstaan bij de senioren competitie.
De verwachting is dat dit talent in de toekomst voor GAC bij het hoogspringen flink wat punten kan gaan pakken.

 

Back To Top