Skip to content

GAC kent de rode draad competitie voor de pupil en de allround junioratleet. Hierbij kun je gedurende het hele jaar zowel indoor als outdoor je prestatie op de diverse onderdelen verbeteren.

Voor de MILA-atleet, die zich voornamelijk bezig houdt met het lopen van diverse afstanden, is de periode om een loopprestatie te verbeteren beperkt tot het baanseizoen. In de winter kan er in Nederland nauwelijks indoor een langere afstand gelopen worden. Als loper kan je dus zelden in aanmerking komen voor een rode draad medaille.
Voor de MILA-atleet is daarom de BAAN-CUP bedacht. Dit is mede om de atleten uit de MILA-loopgroep te stimuleren mee te doen aan diverse baanwedstrijden.
Alle atleten die één of meerdere malen per week mee trainen met de MILA-groep komen in aanmerking voor een klassering.

Hoe werkt de baan-cup? De atleet die meedoet aan een looponderdeel verdient 10 punten. Als hij/zij zijn/ haar prestatie op die afstand verbetert, verdient hij/ zij 15 punten. Om de atleet ook te stimuleren deel te nemen aan korte loopnummers om de basissnelheid te verbeteren, kunnen ook deze prestaties beperkt ingebracht worden voor de puntenscore. Ter stimulatie zijn er enkele regels opgesteld. Aan het einde van het baanseizoen, na de clubkampioenschappen, wordt het eindklassement opgemaakt. De atleet met de hoogste score mag zich winnaar van de baan-cup noemen.
De MILA-tussengroep van Dik Zeldenrijk en de MILA-jong groep van Bob van Manen en Adri van der Zon tellen samen ruim 30 enthousiaste lopers. Een groot deel van deze atleten is de strijd met elkaar aangegaan om er een hoge score uit te halen. Een afstand lopen die je nog nooit gedaan hebt, levert je bij voorbaat 15 punten op. Zo hebben Eden Göbbels en Thijs Knecht beiden het clubrecord op de 1500 m steeple bij de C-junioren verbeterd.

Op donderdag 9 oktober was het zover; de eindstand van de baan-cup was opgemaakt. We hadden onze voorzitter Paul Maas bereid gevonden om aan het einde van de training de prijzen uit te reiken. De atleten waren nog niet op de hoogte gesteld van de einduitslag, het moest nog even spannend blijven wie de winnaars waren geworden.
Zowel bij de jongens als bij de meisjes was het heel spannend; de scores van de top-3 lagen dicht bij elkaar.
Bij de meisjes werd Eden Göbbels eerste met 210 punten; Leonie Grob tweede met 190 punten en op de derde plaats Wiek van Kaam met 185 punten.

Bij de jongens hebben resp. Thijs Knecht met 190 punten, Jelte ter Braake met 175 punten en Thomas Romagnoli met 170 punten een plaats op het podium bemachtigd. Voor zowel de winnaar bij de meisjes als bij de jongens was er een loop-T-shirt te verdienen met het opschrift “winnaar baancup 2014”. Mocht je in de toekomst een atleet met dit shirt zien lopen, dan weet men waarom hij dit draagt.

regels baan-cup:
max. 4 korte afstanden ( t/m 400 m) die mee tellen in de totaalscore
min. 8 lange baan-afstanden ( vanaf 600 m tot reguliere afstand )

Adri van der Zon

Back To Top