Skip to content

Zondag 1 Juli was de derde competitiewedstrijd voor senioren. Na de eerste wedstrijden dachten we nog dat we konden strijden voor promotie, was het tijdens de tweede wedstrijd duidelijk geworden dat we voor handhaving streden.  Een plek in de top 8 was dus het doel.

Het was warm, 30 graden en stond een aardig windje. Geen ideale omstandigheden voor een wedstrijd dus, maar bij competitie gaat het gelukkig niet om de tijden, maar om de plaats.  Wat opviel was dat het team uit veel junioren bestond. Dus dit bied perspectief voor de toekomst.

Luc Blank zorgde voor de opvallendste prestatie van de dag. Hij verbeterde voor de zoveelste keer zijn pr op de 400m dit seizoen. Hij begon behouden, maar met een sterk laatste stuk verbeterde hij zijn pr naar 51.05. En dat terwijl hij pas 1ste jaars b-junior is.  Luc zat helemaal stuk na zijn 400m. Hij heeft een uur op een bankje gezeten en dat laat zien dat hij echt tot het gaatje is gegaan!

Bram van der Laan sprong verder dan hij ooit had gedaan, doordat Yaran een blessure had opgelopen, moest Bram ineens voor de punten springen. Zijn 6.28 was verder dan ooit. Helaas had hij iets teveel wind mee, waardoor deze afstand niet in de boeken komt. Ook Bram is pas b-junior.

De derde b-junior uit het team behaalde ook prestaties die hij dit seizoen nog niet heeft laten zien. Zijn 11.48 en 23.05 op de 100 en 200m waren sneller dan hij dit seizoen heeft gelopen. Het lijkt dus dat hij helemaal terug is nadat hij lang met een blessure heeft rondgelopen.

Na de drie jongsten van het team genoemd te hebben, ook nog een speciale vermelding voor de oudste van het team. Arjan van Harn hebben jullie al een tijdje niet in de uitslagen voorbij zien komen. In 2014 kwam hij voor het laatst in actie tijdens de seniorencompetitie. Omdat ik de meerwaarde van zijn deelname zag, heb ik hem zover gekregen om zijn comeback te maken. Hij tennist tegenwoordig, dus ’s ochtends had hij nog een finale te spelen. Deze won hij en met gierende banden reed hij vanuit het Gooi naar Rotterdam. Hij kwam precies op tijd aan voor zijn eerste onderdeel: kogelstoten. Geen tijd dus om in te stoten, maar meteen zijn eerste poging. Die leek nergens op, maar met wat aanwijzingen van ex-meerkamper Pieter Mijnhout kwam hij in zijn tweede poging al ruim over de 12 meter. Dit was nog niet voldoende, want hij wilde graag het clubrecord bij de masters verbeteren. In zijn laatste poging kwam hij tot 12.83 wat goed was voor 10 punten. Helaas kwam hij een paar centimeter te kort voor het clubrecord. Een uurtje later stond hij ook nog te werpen met een discus. Ook hier ging hij voor een clubrecord. Zelfde verhaal als bij het kogelstoten; ook hier kwam hij een paar centimeter te kort, maar met 36,40 en 7 punten kwam hij tot een dagtotaal van 17 punten. Ik ben blij dat hij mee heeft gedaan en ik denk dat die clubrecords er nog aangaan dit jaar.

Aan het eind van de dag werden we 9e en 7e na drie wedstrijden, dus volgend jaar doen we weer mee in de 1ste divisie. Arjan, Gabriël, Pieter, Luc, Erik, Siem, David, Bram, Olaf, Yaran, Eduard, Boris en Ferdy. Ik ben trots op jullie en hopelijk kunnen we volgend jaar samen met de vrouwen naar de competitiewedstrijden

Cas

Back To Top