Skip to content
  • Blog

Meestal wordt het plaatselijke advertentiekrantje 'het sufferdje' genoemd. Maar die eretitel komt in onze regio toch echt de Gooi- en Eemlander toe. Want het is die Telegraaf-dochter toch maar wéér gelukt: net als vorig jaar wordt het grootste Gooise sportevenement behandeld als regionaal nieuws.
Ach ja, het is maar atletiek…..

Voetbalclub 's-Graveland (vierde klasse zondagsamateurs) krijgt bijna een hele pagina in het sportkatern. Alle lokale voetbalpotjes bij elkaar zijn goed voor een pagina of zes. Met achthonderd man langs de lijn, als je alles optelt. Maar de CityRun, 'onze CityRun', is verbannen naar het Regio Nieuws. De tienduizenden die meerenden of keken en juichten op 6 april hebben zich vergist, zij maakten geen deel uit van een groot sportevenement, maar van een lokale gebeurtenis. Ingeklemd tussen 'Veegcommissie Wijdemeren'  en 'Echte ezels in kerk Bussum'. Ik maakte me er vorig jaar al eens kwaad over in het GAC Magazine, maar dat heeft $#&!*?§±>!! niks geholpen.

Ik kan niet eens mijn abonnement opzeggen op 'Gooi en Eem', want dat deed ik een jaar of vier geleden al. Tegenwoordig deel ik die krant met mijn buren, samen hebben we 1 abonnement. Maar verdomd, ik moet maar eens met die buurman gaan praten, want dat enige machtsmiddel dat ik heb, wil ik nu graag inzetten.

De Spieren voor Spieren CityRun staat in de Eredivisie van de Nederlandse loopevenementen, net onder toppers als DamTotDam en Zevenheuvelen. Dick Slootbeek en zijn mensen hebben er een groots sportspektakel van gemaakt. Daar verdienen ze een lintje voor (okee, heeft Dick vorig jaar al gekregen). Maar de plaatselijke courant noemt het geen sport. Bij de 'uitslagen' van de sport staat er ook niks – want dan zou de KNVB Zesde Klasse B (met Allen Weerbaar!) moeten vervallen. Of er zou geen plaats zijn voor de overgangsklasse B van het hockey. Of de vierde klasse korfbal-uitslagen….

Ben ik kwaad?
Jazeker.
Ik heb de hoop opgegeven dat de G&E nog ooit het sufferdjesniveau zal ontstijgen. Als journalist ben ik een groot liefhebber van kranten, maar soms is die liefde echt niet meer houdbaar.
Buurman, zullen we straks even de koppen bijeen over dat halve abonnement?

Joost Huijsing

Back To Top