Skip to content
  • Blog

Kijkwijzer: onderstaande tekst is niet geschikt voor lezers jonger dan 12 jaar.

Net de juni Mail-Nieuwsbrief van GAC ontvangen. Meteen alles gelezen natuurlijk en toen bleef ik steken bij het verhaal van Stéphane Wieneke. Dat gaat over de Pinkstermeerkamp en de successen en de drukte en het weer – dat was me helemaal duidelijk. Alleen was er ook sprake van een BiCz-groep.

Mooie afkorting, ziet er goed uit, met die hoofd- en kleine letters: BiCz.
Maar wat betekent het? Jullie kennen me na een blog of dertig misschien een beetje – dan weet je dat ik behoorlijk nieuwsgierig ben. Eerst maar eens op de eigen GAC-site gezocht. Dat levert niks op, behalve in het verhaal over Pinksterweekend van Stéphane, waarin zoals gezegd dat BiCz niet werd uitgelegd. Verder komt deze mysterieuze groep niet voor.

Dan maar gewoon Googlen.
Dat had ik niet moeten doen, want je schrikt je naar.

Bicz, beste atletiekvrienden, is niet alleen een plaats in Polen, maar het heeft ook een andere betekenins. Een ergere betekenis. Bicz staat voor…. zweep! Het kan ook 'plaag' betekenen. De afbeeldingen die Google voor je selecteert bij Bicz laten weinig over aan je fantasie: allemaal leren zwepen en zweepjes. Plus een merkwaardig glimlachende man die vaag doet denken aan George W. Bush die een glas wijn in zijn hand heeft (zie foto hier onder).

Wat heeft dit allemaal met sport te maken?
Ik stond op het punt alarmtelefoontjes te plegen met voorzitter Paul Maas én met de Vertrouwenspersoon van GAC. Zwepen en drank!

Toen zag ik in mijn verbeelding het grijnzende hoofd van Stéphane achter de zweep. Hij heeft me er gewoon ingeluisd! Dit was zijn bedoeling. Het was gewoon opzet om een onzinnig woord in zijn verhaal te gebruiken om te kijken of zijn stukje wel echt goed gelezen werd! En daar trap ik dan met open ogen in….

Joost Huijsing

 

 

Back To Top