Skip to content
  • Blog

Afgelopen week waren acht GAC-ers in San Sebastian in Spanje. Leuke stad, mooie zee en schitterende bergen. Maar vooral fantastisch weer: 20 graden en terrasjes! Er was (niet toevallig) ook nog een indoor toernooi: het Europees Kampioenschap voor masters. Ingrid, Ilona, Inez, Kees en Brigitte hadden zich ingeschreven voor deze grote wedstrijd. Onze supporters, Inez (jammer dat je zelf vanwege een blessure niet mee kon doen!), Hans, Dineke en Chris zorgden ervoor dat wij zorgeloos op de baan konden staan. We werden gereden, de boodschappen werden gedaan, er werd gekookt en er werd op onze tassen gepast. Tijdens de wedstrijden regende het aanmoedigingen uit ons Nederlandse kampje! Geweldig!

Ilona (W50) mocht starten op de 60 meter en ondanks de nerves en de wat onwillige kuiten snelde ze toch naar een mooie tijd: 9.08 s. Net de finale gemist (10de plaats) maar ze doet echt mee!! In goede doen gaat ze mee naar de finale!

Daarna was het de beurt aan Kees (M70): zijn favoriete onderdeel: het hoogspringen. Kees moest na de warming up bijna 2 uur wachten voordat hij mocht beginnen aan zijn wedstrijd. Zijn categorie sprong samen met de M85, 80 en 75 waardoor de wedstrijd al begon op 94 cm. De sprongen zien er altijd goed verzorgd uit bij Kees en hij ging makkelijk over 1.25 en 1.30. De 1.35 lukte helaas niet dus werd het een 6de plaats. Kees was niet helemaal tevreden….

Twee dagen later mocht Ilona opnieuw aantreden: nu op de 200 meter en dat vond ze uiteindelijk toch wel heeeel erg ver. De laatste 50 meter kwam ze lastig door maar er kwam toch een redelijke tijd uit. Haar 30.88 bleek slechts 0.08 s. te langzaam  voor de halve finale.

Toen mocht ikzelf (Brigitte, polshoog W50) eindelijk aan mijn EK beginnen. Je bouwt een heleboel spanning op wanneer je zo een paar dagen naar wedstrijden kijkt en niets mag doen, alleen maar een beetje trainen! Gelukkig ging het goed in de warming up. Lekker gesprongen en mijn aanloop klopte! Het was nog even wachten want de lat werd als eerste op 1.80m gelegd……Mijn eerste sprong over 2.70 werd goedgekeurd maar was technisch beschamend slecht. Zo ook de 2.90 sprong. Daarna werd het polsstokhoogspringen en 3 meter, 3.10 en 3.20 volgden zonder problemen. En toen was het kampioenschap binnen en mocht de lat naar 3.31. In de derde poging lukte dit en het wereldrecord was binnen. Wat een blijdschap in het Nederlandse kampje!! (Kijk ook op het filmpje hieronder). Pogingen op 3.40 m. lukten niet maar het zit er wel in…Op het podium spelen ze het Wilhelmus voor je en dat is altijd een bijzonder moment (nog steeds de schuld van Kees v. G.)
Ik heb nog lang lopen stuiteren, ongeveer de hele nacht en het weekend erna.

Zaterdag mocht Kees aantreden voor zijn 5 kamp en wat was hij sterk. Mooi over de horden (12.07 s.), sterk op ver (3.56 m.) en kogel (9.77 m.). Fantastisch op hoog, nu wel over 1.35 m. en dat betekende een nieuw Nederlands record!! En dan de 1000 meter. Kees moest als "jonkie" een meter achter de oudere categorieën starten, maar dat deerde hem niet. Hij maakte er een oprolrace van en kwam glorieus als eerste over de finish in 4.33.34. Wat waren wij trots op onze baas!! Kees behaalde 3198 punten, opnieuw een Nederlands record!! en een 4de plaats in het toernooi.

Als sluitstuk mocht ik zelf nog een 5 kampje draaien op zondag. Horden ging lekker, tweede in mijn serie en een nieuw PR (10.60 s.). Hoog 1.34 en kogel 9.53. Verspringen ging niet goed en bleef onder de maat: 3.82m. Dat kan beter! De 800 ging ik wat te langzaam weg en helaas 150 meter voor het einde bij het inzetten van de eindsprint knapte er iets in mijn kuit: hippend op mijn hak lukte het om over de finish te komen. Mijn eerste indoor 5 kamp zat erop. Mooi 5de geworden in een veld van 11 meisjes van 50+.

Een beetje buiten ons gezichtsveld deed ook Ingrid van Dijk mee. De werpers mogen buiten gooien en smijten terwijl wij meest in de hal zitten. Ingrid zette een heleboel prima prestaties neer: zilver op kogel (11.88 m.) en discus (34.98 m.) en goud op gewichtwerpen (15.13 m.) en slingeren (48.36 m.). Geweldig goed.

Het was een supertoernooi met hele mooie prestaties: heel veel dank aan Kees Jägers, onze "baas" die ons zo fantastisch heeft begeleid naar dit kampioenschap toe én tijdens het kampioenschap.

 

Brigitte

Back To Top