Skip to content
  • Blog

We hebben een prachtige accommodatie. Het clubhuis is een onderkomen waar menige sportclub jaloers op kan zijn. En de baan is een plaatje, omgeven door fraaie gebouwen en een historische tribune. Wij gebruikers en leden van GAC zijn er trots op. Bij het beheer van al dit moois komt veel kijken. Neem alleen al het onderhoud: hier is wekelijks een groep vrijwilligers met veel inzet, stiptheid en vakmanschap mee bezig. Iedere maandagochtend van 9.00 tot 12.00 komt deze onderhoudsgroep bijeen. Ze werken aan de hand van een lijst met regelmatig terugkerende onderhoudsklussen. Los van het vaste onderhoud zijn er ook noodzakelijke herstelwerkzaamheden die moeten gebeuren. Dit acute herstelwerk kost zoveel tijd dat het noodzakelijke onderhoud in de knel komt. En dat kan niet de bedoeling zijn.

Voorbeelden: onderdelen van het krachthonk worden naar buiten gesleept en niet teruggebracht, natte ruimten worden vervuild; tegelwand herentoilet 1e verdieping ontzet; scheuren in de tegels over een lengte van 2 m.; diverse radiatorknoppen afgebroken/afgedraaid en weggegooid; lampen/reflectoren er uitgedraaid en weggegooid; deurkrukken afgebroken; kraandoppen er af gedraaid en verdwenen; toilet verstopt door er hele toiletrollen in te stoppen; kapstokhaken met plank en al van de muur getrokken. Het is helaas een klein aantal gebruikers dat verantwoordelijk is voor de vervuiling en vernieling. Het herstel en het schoonmaken vraagt veel tijd van onze onderhoudsgroep en echt vrolijk worden ze er niet van. Dit moeten wij als GAC-ers niet willen.

Clubhuis en baan zijn voor iedereen. We hebben er veel plezier van, het kost geld dus we moeten er zuinig op zijn. We zijn een sociale club en daarom moeten we leden op slecht gedrag kunnen aanspreken. Hou daarom je ogen open en wijs collega-GAC-ers op gedrag dat niet te tolereren is. Alleen op die manier kan de onderhoudsgroep het jaarlijks terugkerend onderhoud met veel plezier afwerken. Dan wordt de GAC-maandagochtend voor alle vrijwillige werkers weer een mooi begin van de nieuwe week. En ieder GAC lid wordt hier beter van.

Henny Vos, Bestuur/Beheer GAC.

Back To Top