Skip to content
  • Blog

Zo kon ik mooi nog eens kwijt dat atletiek de moeder aller sporten is. En dat ons motto luidt "atletiek, niet even maar voor het leven" en dat vroeg na de Tweede Wereldoorlog, met nog zo'n 30 leden bij GAC, de vrouwennemancipatie begon met de eerste vrouwen loopgroep. En dat we trots zijn op onze mooie club met heel jonge en heel oude leden. Maar dat we tegelijkertijd ook vooral "wit" zijn met weinig aantrekkingskracht op allochtone jongeren. En dat we niet de oudste sportvereniging van Hilversum zijn, en zeker ook niet de deftigste, maar dan toch stiekum wel de grootste.

Bij de overdracht van onze archieven aan het Streekgewest, vorige  week woensdag, kon dat allemaal gezegd worden. Samen met mooie en oudere collega-verenigingen als Victoria, Het Melkhuisje en HMHC die ook hun historische archieven overdroegen. Met wethouders op de eerste rij kon ik ook nog eens dankbaar zijn voor het behoud en de resatauratie van de historische Dudok tribune. En de aanwezigen uitleggen dat het Nederlands Olympisch Vuur door de nieuwe regering weliswaar is uitgeblazen, maar dat onze tribune dateert van de Olympische Spelen in 1928. Met een koninklijke loge om destijds het paardenspringen te volgen. 

Met achter mij geprojecteerd voor het publiek de mooie foto van Kees van Giezen, met de polstok rechtop in zijn hand. Als symbool van waar het echt om gaat in het verleden en in de toekomst: mensen die met toewijding en plezier, samen, sporten. Mensen die dat volhouden zolang als ze kunnen. Zoals Kees van Giezen.

Eric Bouwmeester

Zie ook het weblog "Wij zijn de jonkies!"

Back To Top